Matematik

mindsteværdi

08. november 2006 af PinQoo (Slettet)
hey jeg har en ligning som skal differentieres, og så skal jeg angive mindsteværdien til løsningen, er det bare det samme som fx. toppunkt til en parabel hvor grenene vender op af?

søger lige lidt hurtig hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af mathon

jeg gentager:

...det er en kunst at kunne formulere sit spørgsmål, så man opnår svar på det, man ønsker oplyst. Denne kunst mestres undertiden kun i minimalt omfang...

Svar #2
08. november 2006 af PinQoo (Slettet)

øhhm kan da prøve så..

har differentialligningen y'' - (1/4)y = 0
dens løsning går i gennem A(0,6) og har en tangent med hældningskoefficien 1

så står der bare i min opgave. bestem mindsteværdien for denne løsning

løsningen får jeg til y = 4e^½x + 2e^-½x

så det jeg mente var at da dette er en parabel når den tegnes ind på grafregneren, er mindsteværdien så bare = toppunktet?

håber det var bedre, ellers ved jeg ikk lige hvordan jeg skal formulere det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af Duffy

Det grafiske billede af

y = 4e^(½x) + 2e^(-½x)

er ikke nogen parabel.

Mindsteværdien er 4*2^(1/2) og den antages i x = -ln2

Skriv et svar til: mindsteværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.