Matematik

Ligning

08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)
Jeg har for ikke så længe siden lavt et indlæg om dette.. men blev lidt forvirrende for mig, og håber der er flere der ser dette?? mangler virkelig hårdt hjælp..

2.
I et koordinatsystem i planen har en linie l ligningen:
x+2y-6=0

og en linie m har parameterfremstillingen:
x=1+2t
y=1-t t e R

gør rede for, at l og m er parallelle??


3.
I et koordinatsystem med begyndelse O har en ret linie l parameterfremstillingen:
x=3+t2
y=4+t t e R

og et punkt Q har koordinatsættet (3;4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret??


Håber nogle gider forklarer det meget tydeligt og måske hvis lidt på vejen hvad det er jeg skal gøre?? plz..

Svar #1
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

Jeg har fundet ud af opgave 2 nu..

ikke en der kan hjælpe mig med opgave 3??

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af mathon

I: x=1+2t
II: y=1-t, t e R
omskrives til x-y_form:

I: x=1+2t...............(I: skrevet igen)
III: 2y=2-2t..............(II: ganget med 2 på begge sider)

adder I: og III:

x+2y=3
eller

y = (-1/2)x+(3/2) med hældningstal -1/2

x+2y-6=0
eller
y = (-1/2)x+3 med hældningstal -1/2

Svar #3
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

hvad mener de med det der: i et koordinatsystem med begyndelsespunkt O???

Svar #4
08. november 2006 af sporty-piiie (Slettet)

nu har jeg prøvet det som du sagde.. så får jeg til at punktet Q ligger på linien:S er virkelig forvirret.. og hvor ved jeg så hvor det der punkt O ligger??

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.