Matematik

vektorer

09. november 2006 af Poochie16 (Slettet)
Hejsa, jeg sidder her og får hovedpine og nogle stykker jeg har prøvet at løse, og sidder simpelthen fast i dem.
Jeg har prøvet at regne mig frem til dem, men svarene hænger ikke sammen.

Den første opgave:

-->
c = (k^2-4) (ingen brøkstreg)
3
-->
| c | = 5

bestem værdien af k.

har prøvet at solve den på lommeregneren, og der får den tre løsninger: k= -2,828 og k=0 og k=2,828

Vil virkelig sætte pris på hvis jeg kan få noget hjælp.
På forhånd tak =)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af Madsst (Slettet)

Hvad skal 3 tallet? Kan du skrive ligningen op igen? Det er ikke helt tydeligt hvad der står.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2006 af mathon

jeg læser den som

vektor_c = (k^2-4,3)

|c| = sqr((k^2-4)^2+3^2)=5

(k^2-4)^2+3^2=25

k^4-8k^2+16+9=25,

hvoraf du finder k...................

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.