Matematik
ligninger
10. november 2006 af
Nørden12345 (Slettet)
3(x-2)+1 = x+2(x+2) <=>
3x-5 = x^2+2^2+4x (som i kan se har jeg sat x+2 i parantes og har gange de 2 paranteser med hinanden, men er det rigtigt?)
3x-5 = 5x+4 <=>
3x-9= 5x <=>
-9= 2x
x=4,5
er ikke helt sikker
3x-5 = x^2+2^2+4x (som i kan se har jeg sat x+2 i parantes og har gange de 2 paranteser med hinanden, men er det rigtigt?)
3x-5 = 5x+4 <=>
3x-9= 5x <=>
-9= 2x
x=4,5
er ikke helt sikker
Svar #1
10. november 2006 af Guruen (Slettet)
3(x-2) er ikke 3x-5, da du jo ganger 3 ind i parentesen og 3*(-2) jo ikke er -5.. prøv igen :)
på den anden side af lighedtegnet har du regnet rigtigt SÅFREMT der rigtigt skal stå (x+2)(x+2)..
gør der det?
på den anden side af lighedtegnet har du regnet rigtigt SÅFREMT der rigtigt skal stå (x+2)(x+2)..
gør der det?
Svar #2
10. november 2006 af dnadan (Slettet)
#1
Læg lige mærke til:
3(x-2)+1
Dette er lig:
3x-6+1=3x-5
Ergo er dette korrekt...
Læg lige mærke til:
3(x-2)+1
Dette er lig:
3x-6+1=3x-5
Ergo er dette korrekt...
Svar #3
10. november 2006 af Guruen (Slettet)
floot.. ja okay.. jeg ka ikke engang huske at have læst 1-tallet. beklager jeg meget - godt dú er vågen :)
Skriv et svar til: ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
