Matematik
træls rumfangsberegning
10. november 2006 af
Stinnie (Slettet)
Hejsa.. Nu har jeg prøvet og prøvet på at løse denne opgave, men jeg kan ikke få det til at virke.. håber derfor nogen kan hjælpe mig:
beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når f(x)=sinx*kvadratrod(1-cosx)drejes 360grader om 1.aksen.
(pi/2)
pi(int(sinx*kvadratrod(1-cox))^2)dx
0
men det er så her jeg går i stå - håber nogen kan hjælpe mig videre..
beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når f(x)=sinx*kvadratrod(1-cosx)drejes 360grader om 1.aksen.
(pi/2)
pi(int(sinx*kvadratrod(1-cox))^2)dx
0
men det er så her jeg går i stå - håber nogen kan hjælpe mig videre..
Svar #1
10. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
``det er så her jeg går i stå'' ... Såvidt jeg kan se, har du slet ikke regnet noget af opgaven endnu. ;-)
Lad funktionen f : R --> R være givet ved
f(x) = sin(x)*(1-cos(x))^(1/2)
så er
f²(x)
= sin²(x)*(1-cos(x))
= sin²(x) - sin²(x)*cos(x)
Altså har du følgende:
S[f²(x)]dx
= S[sin²(x) - sin²(x)*cos(x)]dx
= S[sin²(x)]dx - S[sin²(x)*cos(x)]dx
Jeg går ud fra at første stamfunktion er opgivet i jeres formelsamling. Hvad angår den anden, se da #1 i tråden
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277139
``det er så her jeg går i stå'' ... Såvidt jeg kan se, har du slet ikke regnet noget af opgaven endnu. ;-)
Lad funktionen f : R --> R være givet ved
f(x) = sin(x)*(1-cos(x))^(1/2)
så er
f²(x)
= sin²(x)*(1-cos(x))
= sin²(x) - sin²(x)*cos(x)
Altså har du følgende:
S[f²(x)]dx
= S[sin²(x) - sin²(x)*cos(x)]dx
= S[sin²(x)]dx - S[sin²(x)*cos(x)]dx
Jeg går ud fra at første stamfunktion er opgivet i jeres formelsamling. Hvad angår den anden, se da #1 i tråden
http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277139
Skriv et svar til: træls rumfangsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
