Matematik

Regression

10. november 2006 af Liiinee (Slettet)
Bestem ved regression en forskrift for s som funktion af t.

t (s) 0,70 0,80 0,90 1,00 1,10 1,20 1,30 1,40 1,50 1,60 1,70 1,80



s (m) 0,33 0,55 0,74 0,90 1,04 1,15 1,23 1,30 1,33 1,33 1,31 1,27
?
hvordan gør jeg ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Start med at indtegn punkterne i et koordinatsystem, så du får en ide om hvilken sammenhæng der er tage om; altså om det er en lineær sammenhæng, en eksponentiel sammenhæng, en potenssammenhæng eller måske noget helt fjerde.

Hvis du ikke har et program til at gøre det, bliver det hurtigt en lidt regnetung omgang, men du kan læse om det på

http://mathworld.wolfram.com/LeastSquaresFitting.html

Nede i bunden af siden, under ``SEE ALSO'', er der linket til andre relevante sider på MathWorld.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nå ja, hvis der er tale om et lineært fit, skal du bruge formlerne (13) og (15) på den side jeg linkede til i #1 for at beregne parametrene på f(x) = a*x+b. For at bestemme korrelationskoefficienten skal du bruge (29), og dermd (17), (19) og (21).

Usikkerheden på a og b bestemmes ved noget der kaldes ophobningsloven, som giver en passende vægtning af usikkerhederne.

Jeg ved godt at nok ikke er sådan lige til at gå til, men der er såvidt mig bekendt ikke nogen smutveje, hvis man som sagt ikke er i besiddelse af et computerprogram, der kan gøre det for en. Et billigt og godt program som kan gøre det er ``R''; se

http://www.r-project.org/

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Rettelse:

billigt --> gratis

Svar #4
10. november 2006 af Liiinee (Slettet)

forstår ikk de hjemme side ?
hvordan kan jeg downloade?

det er en parabel:
ax^2+bx+c ..
men hvordan kommer jeg videre derfra+

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2006 af GitteMH (Slettet)

Hej #0

Jeg har tastet den ind på min lommeregner, TI-89, og fået følgende:

Forskrift for eksp. linje y=b*a^x

y=0,259645*2,88096^x.

Fremgangsmåde: statlist editor --> tast værdier ind i list 1 og 2 --> f4--> regressions --> 8expReg.

Ved jo ikke om du har lommeregneren TI-89 (andre modeller kan det måske også), men ellers kan man også lave regression i Excelprogrammet - der kan du, ligesom på lommeregneren, også lave en graf.

Håber du kan bruge det ellers er du velkommen til at spørge igen:)

MVH. Gitte

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Ifølge #4 skal der fittes til en parabel.

Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.