Kemi

stofmængde..

10. november 2006 af sofie_89 (Slettet)
Hello..

Nogen der kan hjælpe mig med denne her lille opgave?

Bestem stofmængdeforholdet mellem Fe^2+ og MnO_4^-.
Benyt det afstemte reaktionsskema http://peecee.dk/?id=11539



Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

I din reaktionsligning står der, at 5 mol Fe(2+) reagerer med et mol MnO4-.

Så skal du bare finde molvægten af hver af de to ioner.

Svar #2
10. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Okay jeg prøver lige.. Skriver igen og siger hvad jeg har fået det til..

Svar #3
10. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Jeg ved ikke om det er rigtigt?

min koncentration af forbrugt KMnO_4^- :
0,017216 mol/liter

KMnO_4^-: 19,3 mL


19,3*0,017216mol/liter= 0,332269

0,332269*5= 1,66134

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Volumen (l) gange koncentration (mol/l) giver mol stof. Du skal derfor enten skrive 0,33 mmol (millimol) eller 0,33/1000 mol

Herefter bereger du mol Fe denne mængde kan reagere med (1,66). Husk lige mmol eller 1,66/1000 mol.

Nu kender jeg ikke opgaven, men du skrev stofmængdeforhold. Hvis der menes vægt, så skal de to mol-mængder lige omsætte til gram.

Svar #5
10. november 2006 af sofie_89 (Slettet)

Jamen er det ikke bare 0,33 mmol MnO_4^- og 1,66 mmol Fe?

Kan ikke rigtig forstå hvad du mener? Hehe

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Stofmængdeforholdet, er det ikke bare forskellen mellem koefficienterne i reaktionsskemaet?

Eks.

2 H2 + O2 --> 2H2O

Dvs. forhold 2:1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

forskellen --> forholdet

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2006 af mathon

af dit link med den afstemte proces (som er rigtig)
kan
læses at

5 Mol Fe^2+ reagerer med 1 Mol MnO4^1-

1 Mol Fe = 55.847_g
1 Mol KMnO4 = 158.04_g
1 Mol K = 39.102_g

5*55.847_g Fe^2+ reagerer med 1*(158.04-39.102)_g (elektroner har ingen betydning massemæssigt, da massen af en elektron kun er ca. 1/2000 af protonmassen)
eller

279.235_g Fe^2+ reagerer med 118.938_g MnO4^1-

stofmængdeforholdet mellem Fe^2+ og MnO_4^- er
således

m(Fe^2+)/m(MnO_4^-) = 279.235_g/(118.938_g)

m(Fe^2+)/m(MnO_4^-) = 2.34774

Skriv et svar til: stofmængde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.