Matematik
Differentialkvotient
10. november 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Hjælp!?
Bestem en ligning for tangenten til grafen for
[f(x)=x^½=kvadratroden af x] i punktet (9,f(9)).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for
[f(x)=x^½=kvadratroden af x] i punktet (9,f(9)).
Svar #1
10. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Husk, at ligningen for tangenten gennem punktet (x0,f(x0)) er givet ved
y-f(x0)=(x-x0)*f'(x0)
Du kender x0=9. f(9) kan du finde ved at indsætte i funktionsforskriften, og for at finde f'(9) skal du først finde f'(x) - vil tro den står i den formelsamling, hvis du ikke kan huske den.
y-f(x0)=(x-x0)*f'(x0)
Du kender x0=9. f(9) kan du finde ved at indsætte i funktionsforskriften, og for at finde f'(9) skal du først finde f'(x) - vil tro den står i den formelsamling, hvis du ikke kan huske den.
Svar #2
10. november 2006 af La Gioconda (Slettet)
Problemet er bare, at vi ikke har fået udleveret en sådan formelsamling endnu.
Ok, hvad så med grafens ligning f(x)=x^½=kvadratrod x? Kan man lave den om??
Ok, hvad så med grafens ligning f(x)=x^½=kvadratrod x? Kan man lave den om??
Svar #3
10. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, en måde at differentiere den på, er at se den som en potensfunktion, hvor vi har:
(x^a)' = a*x^(a-1)
I dette tilfælde er a=½.
(x^a)' = a*x^(a-1)
I dette tilfælde er a=½.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
