Kemi

opg. 5.18: pH og udfældning

11. november 2006 af Einsteinium (Slettet)
Hej Kloge Kemi-mennesker.

Vi har fået opgave 5.18 i den røde opgavebog for, og der er så vidt jeg ved ingen fra mit hold, der kan løse den. (den er til mandag).

Der ønskes fremstillet 30,0mL af en opløsning, hvori den akuelle konc. af Mg+ skal være 0,100M
a) beregn massen af den mængde MgCl2.6H2O, der skal anvendes.
Til halvdelen af den fremstillede opløsning tilsættes NaOH(s) indtil der udfældes Mg(OH)2(s). Opløsningens volumen kan regnes konstant lig 15,0mL. T=25 grader.
b) beregn pH for opløsningen på det tidspunkt hvor udfældningen starter.
Til det resterende 15,0mL MgCl2-opl. sættes 60,0mL 1,50M ammoniakvand. T= 25 grader.
c) Vis, at der vil udfældes Mg(OH)2(s)
d) Vis, at der ikke vil udfældes Mg(OH)2(s), hvis der til opløsningen yderligere er tilsat 25,0mL 8,00M NH4Cl.


HJÆÆÆÆLP!

Har regnet a) til 609,93mg. Resten kan jeg ikke løse!

Håber nogen kan hjælpe (inden mandag)

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af frodo (Slettet)

Når udfældningen starter, kan du regne [Mg2+] som værende det samme som fra start.
udregn af opløselighedsproduktet [OH-]
deraf kan du regne pH

udregn pH for opløsningen med ammoniak, og sammenlign med ovenfor..
og tilsvarende i c)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2006 af frodo (Slettet)

tilsvarende i c) = d) ;)

Svar #3
11. november 2006 af Einsteinium (Slettet)

Jeg forstår ikke c og d, hvordan kan jeg udfra PH vise, at der bliver udfældet eller ikke?

Svar #4
12. november 2006 af Einsteinium (Slettet)

Ingen der kan fortælle mig hvordan man løser c og d?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2006 af frodo (Slettet)

du kan udregne pOH i opløsningen initialt efter blandingen, og derud af har du [OH-] og [Mg2+] kan du også bestemme initialt efter blanding, og så er det bare at se om ionproduktet overskrider Ksp..

Svar #6
12. november 2006 af Einsteinium (Slettet)

jamen jeg forstår ikke hvordan et eventuelt reaktionsskema i d) ville se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2006 af salex (Slettet)

Hvad skal man bruge pOH til?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2006 af frodo (Slettet)

#6: du får et puffersystem af NH3/NH4+

#7: du skal bruge [OH-] og [Mg2+]

Skriv et svar til: opg. 5.18: pH og udfældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.