Matematik

Forskriften....rødder?

11. november 2006 af Jelly (Slettet)
Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har rødderne 1 og 2, og som i 3 har værdien 4.

Mit bud:

Jeg har fundet forskriften på følgende måde:

(x-1)(x-2) = x^2-3x+2

Men forstår ikke "og som i 3 har værdien 4".

Hvis jeg indsætter 3 i x´s plads giver det 2.

Hvad skal man så gøre?

Håber på hjælp.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af allan_sim

#0.
Din faktorisering er ikke helt korrekt, idet det gælder, at

p(x)=a*(x-r1)*(x-r2)

hvor r1 og r2 er dine to rødder. Du kan nu bestemme koefficienten a ved at indsætte det tredje punkt og isolere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

Ikke min aller stærkeste side, men jeg vil da bestemt mene at "som i 3 har værdien 4" betyder af når x er 3, så er y 4.
Men du har ret i at det ikke giver 4, men 2. Til gengæld er din forskrift i hvert fald rigtig.

Det var dog irriterende. *tænke som en gal*


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

Der kom jeg vist lidt for sent ;)

Svar #4
11. november 2006 af Jelly (Slettet)

hmm okay, men hvad er det trejde punkt ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4
Se på #1, og hermed ved du hvad du skal gøre...

Svar #6
11. november 2006 af Jelly (Slettet)

jeg kan ikke se, hvor jeg skal indsætte det tredje punkt og isolere..
det ville være rart, hvis i kunne opstille ligningen, for er ret lost

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Se evt. tidligere tråd:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=270421

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Du har fået fortalt disse to nulpunkter:
1 og 2, ydermere har du fået opgivet et punkt P(3;4)

Du benytter nu først faktorisering:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor x=3(se punktet P)
r1=1
r2=2
og f(x)=4(se punktet P)

Prøv du nu selv at opstille ligningen for herefter at isolere a, når du har fundet a, benytter du igen faktoriseringens reglen:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Svar #9
11. november 2006 af Jelly (Slettet)

okay tak ;D

Skriv et svar til: Forskriften....rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.