Kemi

pH-værdi

11. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej!!

Nogen der ved hvordan jeg finder pH-værdien for 100 mL 0,20M NaOH og 150 mL 0,10m HCl..?

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Start med at finde stofmængden af hydroxidionen og oxoniumionen...

Svar #2
11. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

Hvordan gør jeg det...?

Er det bare stofmængden for HCL og NaOH..?

n = V*c..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

ja...

Svar #4
11. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

de stofmængder jeg så finder.. ska jeg bare sætte dem ind i pH = -log[H3O+]..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Du skal tænke på at H3O+ og OH- reagerer 1:1, hermed findes forskellen i stofmængderne, dette må så være den afgørende faktor indenfor pH...
Når du har fundet stofmængden af den afgørende faktor så finder du dens koncentration ved:
c=n/V
husk at V=250mL

Svar #6
11. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg skal først finde pH for hvert af glassene..hva gør jeg der efter det med stofmængderne..?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Handler det om en blandig af HCl og NaOH? Eller skal pH bare udregnes for hvert af væskerne? Det er nemlig lidt tvetydigt i #0.

Svar #8
12. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

Først ska jeg bare udregne pH for hver af væskerne.. men ved ikke helt hva man gør..

men skal så senere også finde pH i den samlede blanding..


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

<u>pH-værdi for hver af væskerne.</u>

pH<sub>HCl</sub> = -log[c<sub>HCl</sub>]

pH<sub>NaOH</sub> = -log[c<sub>NaOH</sub>]

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9.
Hmm, jeg sover vist. Du skal selvfølgelig benytte pOH fomlen ved udregning af pH for NaOH.

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

<u>pH ved blanding:</u>

Du finder stofmængden af NaOH og HCl og stiller det op i et før efter skema:

NaOH + HCl -> H20 + NaCl
F: 0,0075 mol 0,022mol 0 0
E: 0 0,0145 mol

Det vil sige at når der ikke er mere NaOH stopper reaktionen og du ved nu hvor mange n<sub>H+</sub> der er tilbage.

så regner du [H3O+] ud. ([H+])
dit volume er V(NaOH) + V(HCl)

derefter finder du pH:
pH = -log[H3O+]

...beklager hvis det er utydeligt.. jeg smutter i seng nu. Zzz.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ved før og efter skemaet skal du selvfølgelig taste netop dine værdier for stofmængden ind i stedet.

n = c*V

Svar #13
12. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

vil det så sige at:

pH(HCl) = -log[0,1]

pOH(NaOH) = -log[0,2]

...?

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2006 af mathon

#13
JA!

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2006 af mathon

se evt.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277791

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2006 af dixi (Slettet)

Sjovt nok har jeg nøjagtig den samme opgave for, men selv med al den hjælp som er givet i denne tråd, kan jeg ikke finde en fornuftig pH-værdi for den sammenblandede opløsning.
Så er der ikke nogen som gider at skære det ud i pap for mig én gang til?
Tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2011 af Lullah2700 (Slettet)

 Hej 

jeg har en rapport for hvor jeg skal skrive pH- værdi af 10 forskellige stoffer kan jeg så godt skrive f.eks. saltsyre= stærk eller skal der tal med??'

på forhånd tak :) 


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.