Kemi

upolær? polær?

12. november 2006 af MrJonas (Slettet)
Nogen der kan fortælle mig, om hvorvidt ehtanol og heptan er polære eller upolære? og hvorfor
Har det noget at gøre med hydrofobe og hydrofile grupper?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

Hvad er dit eget bud?

Jo, det har noget med hydrofobe+file grupper!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

... at gøre

Svar #3
12. november 2006 af MrJonas (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det. Har mere et andet spørgsmål, kan man sætte præcise grænser på hvornår en forbindelse er polær/upolær/ion? Altså i min kemi bog, står der at som en grov regl at hvis elektronegavitetsforskellen er over 1,7 er det en ion forbindelse. Men er det helt umuligt at sige at den bliver delt ved fx. at ved En 0-1 = upolær, ved En = 1-1,7 = polær, 1,7< ion?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Hej...

Du skal kigge på forholdet mellem hydrofobe og hydrofile grupper..

Der skal som regel 4 carbonatomer med hydrofobe grupper til at ophæve en hydrofil gruppe.

Du kan også bare tænkte på om stofferne er opløselige i vand.

Svar #5
12. november 2006 af MrJonas (Slettet)

jo jo, men altså ville nu mere høre om man havde nogle grænser for elektronegavitetsforskelle.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af frodo (Slettet)

Grænserne er ikke klare, og den letteste måde at udtale sig sikkert om bindingstypen, er at betragte stoffets fysiske og kemiske egenskaber.

dog virker reglen ovenfor nogenlunde..

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2009 af kunni (Slettet)

Hvad betyde når noget er polær eller upolær stoffer??? Please hjælp mig..


Skriv et svar til: upolær? polær?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.