Matematik
ligning
12. november 2006 af
barbie_girl (Slettet)
Grafen for funktionen med forskrift
f(x)=x^3-6x^2+21x+1 har netop en tangent der er parallel med linjen med ligning : y=9x+11
Bestem ved håndkraft en ligning for denne tangent .
f'(x)=3x^2-12x+21
9=3x^2-12x+21<=> 0=3x^2-12+12
d=(-12)^2-4*3*12= 2
f(2)=2^3-6*2^2+21*2+1=21
f'(2)=3*2^2-12*2+21=9
tangentens ligning er y=f'(x)*(x-xo)+f(xo)
y=9*(x-2)+27<=> y=9x-9 er ligningen for den tangent der er parallel med den øverste ligning.
Er det rigtigt??
f(x)=x^3-6x^2+21x+1 har netop en tangent der er parallel med linjen med ligning : y=9x+11
Bestem ved håndkraft en ligning for denne tangent .
f'(x)=3x^2-12x+21
9=3x^2-12x+21<=> 0=3x^2-12+12
d=(-12)^2-4*3*12= 2
f(2)=2^3-6*2^2+21*2+1=21
f'(2)=3*2^2-12*2+21=9
tangentens ligning er y=f'(x)*(x-xo)+f(xo)
y=9*(x-2)+27<=> y=9x-9 er ligningen for den tangent der er parallel med den øverste ligning.
Er det rigtigt??
Svar #5
12. november 2006 af lassa (Slettet)
vil du ikke forklar mig hvordan du få d= 0 d=- ingenløsning
Svar #6
12. november 2006 af dnadan (Slettet)
'd=(-12)^2-4*3*12= 2'
Dette er forkert.
Det rigtige er:
d=(-12)^2-4*3*12= 144-12*12 = 144-144=0
Hermed er der kun en løsning til andengradsligningen..
Og denne er:
-(-12)/(2*3=12/6=2
Herfra ser det rigtigt ud
Dette er forkert.
Det rigtige er:
d=(-12)^2-4*3*12= 144-12*12 = 144-144=0
Hermed er der kun en løsning til andengradsligningen..
Og denne er:
-(-12)/(2*3=12/6=2
Herfra ser det rigtigt ud
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
