Kemi

Masseprocent..?

12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med den sidste opgave her, og evtuelt tjekke om opg. nummer to er korrekt..?


Til 10,0 mL havvand sættes overskud af sølvnitrat, så havvandets indhold af Cl fældes fuldstændigt som AgCl(s).

1. Opskriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.
Ag+(aq) + Cl-(aq) ? AgCl(s)
• Na+ og NO3- er begge tilskuerioner og er af den grund ikke inkluderet

Det udfældede AgCl frafiltreres og tørres, hvorefter det vejes. Massen viser sig at
være 0,740 g

2. Beregn den aktuelle koncentration af Cl- i havvandet.
nAgCl = 0,740 g / (35,45+107,9) M = 0,0052 mol
[Cl-] = 0,0052 mol / 0,010 L = 0,52 mol/L

Det antages, at Cl- i havvand udelukkende stammer fra NaCl. Densitet af havvand
er 1,02 g/mol.

3. Beregn indholdet (i masseprocent) af NaCl i havvandet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Principper er OK (har ikke gennemregnet opgaven).

Du ved nu, at havvandet indeholder 0,52 mol/l Cl-.

Hvor mange mol NaCl er det og hvad er vægte af dette NaCl?

Vægten af NaCl stættes i forhold til vægten af vandet (massefylde 1,02 kg/l). Hermed beregner du vægtprocenten (det samme som masseprocent).

Altså hvor meget NaCl er der i et kg havvand?

Svar #2
12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)

Ja, men hvor ved jeg fra at havvands massefylde er 1,02 kg/L..? Jeg ved at havvands densitet er 1,02 g/mol, men er det det samme..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Du har skrevet forkert! - densitet er et finere ord for massefylde, der igen er lidt finere end vægtfylde. Der er dog en principiel forskel på vægt og masse, men der er underordnet for forståelsen.

Densiteten er altid noget med vægt pr volumen. 1,02 er derfor 1,02 kg/l, 1,02 g/ml o.s.v. Hvis du skriver g/mol er det en molvægt.

Svar #4
12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)

hmmm, det ´kan jeg selvfølgelig godt se.. Spørger lige min lærer om hun har skrevet forkert. Men tak skal du i hvert fald have!! :D


Svar #5
12. november 2006 af vadefuglen (Slettet)

Du havde ret :D Mange takker..

Skriv et svar til: Masseprocent..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.