Kemi

Hjælp..

12. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej!!

Jeg har lavet min opgave i kemi næsten helt færdig (kun to korte opgaver), men har problemer med opg 1)b og 2)c.. men har lavet noget i dem..

Nogen der vil tjekke om jeg har lavet opgaven på den rigtige måde og hjælpe med de sidste opgaver..?

her er linket http://peecee.dk/?id=11893

Ska aflevere i overmorgen..

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Opgave 2c)

100 mL 0,2 M NaOH og 150 mL 0,1 M HCl

HCl (aq) + NaOH (aq) --> NaCl (aq) + H2O (l)

Husk hvordan HCl og NaOH de neutraliserer hinanden. 75 mL 0,2 M NaOH må være i stand til at neutralisere 150 mL 0,1 HCl, og så har du 25 mL NaOH tilbage. Så kan du beregne koncentration og finde pH vil jeg tro.

Svar #2
12. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

1) c = 0,025/0,25

pH = 14 - (-log(svar fra 1))..?

er det sådan..?

ved du hva jeg skal gøre ved opgave 1) b.. det med protolysegraden..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2006 af mathon

1) b

I den første protolysereaktion bliver koncentration af [H3O+] = 0.15_M, da protoylsegraden af H3PO4 er 100 %.

I den anden protolysereaktion bliver koncentrationen af [H3O+] = 0.15M*0.35= 0.0525_M, da protolysegraden af H2PO4- er 0.35.

I den tredje protolysereaktion bliver koncentrationen af [H3O+] = 0.0525M*0.02 = 0.00105_M, da protolysegraden af HPO4-- er 0.02

samlet koncentration af [H3O+]_total=[0,15+0,0525+0.00105]_M

[H3O+]_total=0.20355_M,
hvoraf

pH = -log(0.20355) = ca. 0.69





Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2006 af mathon

100 mL 0,20M NaOH og 150 mL 0,10m HCl

I: HCl --> H+ + Cl- (fuld dissociering da syren er stærk)
n(HCl)=c*V = 0.10_mM/mL*150_mL = 15_mMol


II: NaOH --> Na+ + OH- (fuld dissociering da syren er stærk)
n(NaOH)=c*V = 0.20m/mL*100_mL = 20_mMol

Da HCl reagerer med NaOH i molforholdet n(HCl):n(NaOH)=1:1 (15_mMol HCl og 15mMol NaOH neutraliserer hinanden til pH=7)

Men derudover
eksisterer et "overskud" af U-reageret NaOH på (20-15)_mMol = 5_mMol NaOH, som befinder sig i et volumen på (100+150)_mL = 250_mL

koncentration af overskydende NaOH:
c=n/V = 5_mMol/(250_mL) = 0.02_mMol/mL = 0.02_Mol/L =
0.02_M NaOH

ifølge II: er [OH-]=0.02_M,
og
pOH = -log(0.02) = 1.69897
og
pH = 14-1.69897 = ca. 12.301

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2006 af mathon

rettelse til #4
II: NaOH --> Na+ + OH- (fuld dissociering da syren er stærk)
skal selvfølgelig være

II: NaOH --> Na+ + OH- (fuld dissociering da basen er stærk)

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2006 af mathon

nogle enhedsfejl rettes:

I: HCl --> H+ + Cl- (fuld dissociering da syren er stærk)
n(HCl)=c*V = 0.10_mM/mL*150_mL = 15_mMol


II: NaOH --> Na+ + OH- (fuld dissociering da syren er stærk)
n(NaOH)=c*V = 0.20m/mL*100_mL = 20_mMol

skal være

I: HCl --> H+ + Cl- (fuld dissociering da syren er stærk)
n(HCl)=c*V = 0.10_mMol/mL*150_mL = 15_mMol


II: NaOH --> Na+ + OH- (fuld dissociering da basen er stærk)
n(NaOH)=c*V = 0.20mMol/mL*100_mL = 20_mMol

Skriv et svar til: Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.