Matematik

Hjælp

13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med denne opgave?

En rektangulær grund er 20 m længere, end den er bred. Da der skal anlægges en ny vej, er det nødvendigt at tage 3 m af længden. Til gengæld øges grunde med 2 m i bredden;herved bliver grunde 4 m^2 større end den var før. Bestem den oprindelige grunds mål.

Forklaring tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Kom med et bud

Svar #2
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Jeg har ingen anelse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Kald rektanglets sider a og b. Prøv nu og opskriv de ting der står i opgaven, udfra a og b.

Svar #4
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Jamen jeg forstår ikke opgaven, kan du ikke prøve at give em forklaring?

Svar #5
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Så har vi at a= b+17m og b=a-18m, men hvordan bruges disse så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

du skal finde grundens sidelængder, a og b. Altså hvor lang og bred er den.
Du får så nogle oplysninger om at grunden har form som et rektangel, og den ene side er 20m længere end den anden. Derudover ved du at når længden reduceres med 3 m og bredden øges med 2m, så øges arealet med 4m^2.
Alt dette kan opskrives ud fra sidernes længder a og b og et areal A

Svar #7
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

#5 det er ikke helt rigtigt. for det er ikke det der står i opgaven.
Den ene side er jo ikke 17 m længere end den anden, eller 18m længere. Den er 20m længere.
det med de 2 og 3 meter skal anvendes i forbindelse med arelaet af rektanglet. Hvordan beregner man arealet af et rektangel?


Svar #9
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#8:

A=l*b

også kan du indsætte

4m^2 = ???

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

godt, kald så længden l og bredden b, som du har gjort. Hvad står der i opgaven om l og b?

Du kan sige at det oprindelige areal er A, så har du som du selv skrive
A=l*b

Men A er IKKE 4m^2, arealet blev 4m^2 større end det oprindelige areal.
Altså det nye areal er A+4m^2

Svar #11
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#10:

Du kan ikke regne l og b ud, da det er to ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Det er jo det opgaven går ud på. men du ved noget omd hvordan l og b hænger sammen.
"En rektangulær grund er 20 m længere, end den er bred"
Prøv at skriv det op matematisk ud fra l og b

Svar #13
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

A+4m^2=l*(l-20m)

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Næsten rigtigt :)
A = l*(l-20m)
For siderne havd de mål FØR den nye vej blev anlagt.

Så langt så godt. Hvad ved du så om det nye areal og de nye sidelænger? De kan skrives op på en form der ligner den ovenfor

Svar #15
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

A+4m^2=l-3m*(l-20m+2m)

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Lige præcis! (pas på dine parentseser)
Så nu har du altså
A = l*(l-20m)
A+4m^2=(l-3m)*(l-20m+2m)
To ligninger med 2 ubekendte, hvorigennem du kan finde l. derefter kan du finde b

Svar #17
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#16:

Jamen, hvordan kan jeg løse denne?


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. november 2006 af Lurch (Slettet)

Hvad at substituere feks. A.
Dette står gennemgået i din bog.

A + 4m^2 = (l-3m)*(l-20m+2m)
l*(l-20m) + 4m^2 = (l-3m)*(l-18m)

Herigennem kan du finde l når du har ganget alle perenteserne ud

Svar #19
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

l^2-20ml+4m^2=l^2-18ml-3ml+54m^2

, men hvad med den som har ml, så kan jeg ikke regne l ud?

Svar #20
13. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Dvs. 1 ml = 50 m^2

Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.