Matematik
Ligning som en brøk.
13. november 2006 af
tornbjerg1e (Slettet)
Hvordan løser man sådan en ligning her?
Det er ikke resultatet, men regningsmåden jeg er interesseret i.
2 • (x i anden) + 2 • x + 6
--------------------- = x -1
2 • x - 1
(Det skulle forestille en brøk)
Håber meget der er en der kan forklare mig hvordan man regner det ud.
Det er ikke resultatet, men regningsmåden jeg er interesseret i.
2 • (x i anden) + 2 • x + 6
--------------------- = x -1
2 • x - 1
(Det skulle forestille en brøk)
Håber meget der er en der kan forklare mig hvordan man regner det ud.
Svar #1
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Du kunne f.eks. gange nævneren over på højre side. Så står der et 2. grads polynomium på begge sider af lighedstegnet. Herefter reducerer du dette til noget der ligner a*x^2 + bx + c = 0 og løser det på alm. vis
Svar #2
13. november 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
hvis du mener:
2x^2+2x+6
--------- = x - 1
2x-1
kan jeg hjælpe dig.
Du kan se at den venstre side af lighedstegnet er en brøk. Vi kan ikke så godt lide brøker, så vi "fjerner" den. Eller mere korrekt sagt: vi ganger med brøkens nævner på hver side af lighedstegnet.
Altså:
2x^2+2x+6
--------- = x - 1 <=>
2x-1
2x^2+2x+6=(2x-1)(x-1) ..og så forkorter du videre
2x^2+2x+6
--------- = x - 1
2x-1
kan jeg hjælpe dig.
Du kan se at den venstre side af lighedstegnet er en brøk. Vi kan ikke så godt lide brøker, så vi "fjerner" den. Eller mere korrekt sagt: vi ganger med brøkens nævner på hver side af lighedstegnet.
Altså:
2x^2+2x+6
--------- = x - 1 <=>
2x-1
2x^2+2x+6=(2x-1)(x-1) ..og så forkorter du videre
Skriv et svar til: Ligning som en brøk.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
