Matematik

hjælp til en matopg

13. november 2006 af cs (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opg
find største og mindsteværdi for følgende funktioner
f(x)=x^3-8x^2+16x . 0<=x<=2
jeg har differentieret
f´(x)=3x^2-8x+16
så finder jeg x=1 1/3 og x=4 og så er det kun den første der gælder, men så ville jeg mene jeg skulle sætte den ind i f(x) men da det er en opg uden hjælpemidler virker det mærkeligt hvis det er resultatet.

Håber nogen vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2006 af mullemalle (Slettet)

Har du ikke differentieret forkert?... burde der ikke stå -16x i stedet for -8x?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2006 af jgthb (Slettet)

du kan da sagtens sætte x=1 1/3 uden regnemaskine.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2006 af mullemalle (Slettet)

jeg mener bare - når du differentierer -8x^2 så burde dette blive til -16x ikke sandt?... du har srevet -8x.. er det mig der tager fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2006 af jgthb (Slettet)

det er korrekt, mullemalle. mit var ikke en kommentar til dit svar :)

Svar #5
13. november 2006 af cs (Slettet)

jo jeg har skrevet forkert men hvad giver f.eks.
(1 1/3)^3+(32/3)^2

Skriv et svar til: hjælp til en matopg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.