Matematik

Diffr. Hjælp, tak :)

13. november 2006 af LONY (Slettet)
Hej :)

Jeg kan slet ikke komme igang med det her, det virker bare umuligt :'(

f3(x)= 1 / x^2 - 4

Skal både finde definitionsmængde, toppunkt af grafen, fortegnsvariation & asymptoter :/

Håber virkelig nogen kan hjælpe, ville godt nok være skønt.

Kram
Lony :) (Louise Nyrnberg)

Svar #1
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Undskyld jeg spørger sådan :) men vil da være glad hvis nogen hjalp :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Jeg går ud fra du mener:

f3(x)= 1 / (x^2 - 4)

Funktionen er ikke defineret når næveren er nul, det vil sige:

x^2-4 = 0
Eller er denne defineret for alle andre x in R.

Toppunktet findes ved differentation, idet det samtidig udnyttes at der er ekstremum når f'(x) = 0.

Herefter er det nok en god ide at tegne grafen og derefter bestemme fortegnsvariation og asymptoter.


//Sentiox

Svar #3
13. november 2006 af LONY (Slettet)

og så var dér også monotoniforhold & værdimængde :/

Svar #4
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Mange tak, Sentiox :)

Svar #5
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Eller mener faktisk dér står (1)/((x^2) -4)

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Lige en kommentar:

Asymptoterne følger selvfølgelig ud fra din bestemmelse af definitionsmængden, da der er lodrette asymptoter for x = +/-2.

Monotomiforhold: begynd med at tegne grafen!
Værdimængde: Hvad er den maksimale værdi funktionen kan antage, og hvad er den minimale værdi funktionen kan antage?

Vm(f) = [f(x)[min],f(x)[max]]

//Sentinox

Svar #7
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Tusind tak :D

Har du forresten bemærket min sidste kommentar med at det var 1/((x^2)-4) ?

Kram

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Ja, jeg så godt din kommentar, men husk at:

((x^2)-4) = (x^2-4)

Det vil sige at "den ekstra parantes" er overflødig.

//Sentinox

Svar #9
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Nåh ja :P

Hvordan finder jeg toppunket ved diffr. ? :*/

Svar #10
13. november 2006 af LONY (Slettet)

Nåh ja :P

Hvordan finder jeg toppunket ved diffr. ? :*/

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. november 2006 af sapiens (Slettet)

Du løser f'(x)=0

Svar #12
13. november 2006 af LONY (Slettet)

ok, tak :)

Skriv et svar til: Diffr. Hjælp, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.