Matematik

Uligheder. Hjælp.

14. november 2006 af julie_girly (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med disse uligheder inkl. mellemregninger?

a) 5x-2 < 7x+16
b) 3-2x = -4x+6
c) 3x-3 < 7-x
d) x+2/3 < 11-2x/5+3
e) x/9-4 = 5(x+1)/3+1
f) 2-5+x/2 = (tegnet skal vende den anden vej) x/3-1

På forhånd mange tak






Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af Lurch (Slettet)

ulighedstegn er ligesom lighedstegn i ligninger. Man skal bare huske, at hvis man ganger/dividerer begge sider med -1, så skal man vende ulighedstegnet.

Kom selv med et bud til opgaverne

Svar #2
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mig med bare den første? Sådan at jeg har noget at gå efter?

Svar #3
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

a) 5x-2 < 7x+16
x = 5x-2-7x < 7x+16-7x
-2x-2 < 16
-2x-2+2 < 16+2
-2x < 18

Rigtigt og hvad mere??

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2006 af eightx2 (Slettet)

#3.
Ja. Dividér nu med -2 og husk på #1.
Hvad mener du forresten med det "x =" i anden linje!?

Svar #5
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

#1 <- Hvad mener du?
Det var bare en fejl det x.
Skal jeg sige 18/-2 eller omvendt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2006 af eightx2 (Slettet)

#1 står for Svar #1 i dette indlæg.

Ja, for du dividerer jo ikke med 18..

Svar #7
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

Skal jeg vende mit tegn så eller hvad mener du?

Svar #8
14. november 2006 af julie_girly (Slettet)

d, e og f kan jeg ikke finde ud af. Da der begynder at komme brøkstreger osv. Nogen der kan give et ekspempel på opg. d?

Skriv et svar til: Uligheder. Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.