Kemi
Koncentration af Asparagin?
14. november 2006 af
Jelly (Slettet)
Asparagin findes i stærkt sur opløsning på formen:
H2NCOCH2CHCOOH
...........|
...........NH3+
pKs(1) = 2,0
pKs(2) = 8,8
Denne ion er en diprotsyre. De to pKs-værdier er anført.
100mL af en saltsur opløsning af asparagin i vand titreres konduktometrisk med 0,100M NaOH-opløsning.
På titrerkurven er 1.aksen afsat voluminet af tilsat NaOH-opløsning og op ad 2.aksen den målte konduktivitet(specefikke ledningsevne).
Titrerkurven kan beskrives i to trin:
I første trin titreres dels overskud af saltsyre og dels asparagins carboxylsyre. I andet trin titreres -NH3+ gruppen. Det ses at ækvivalenspunktet efter første trin svarer til 14,0mL NaOH-opløsning.
a) Beregn koncentrationen af asparagin i den saltsure opløsning.
Har virkelig ingen anelse for hvordan man skal løse opgaven. Derfor håber jeg, at nogle af jer vil vise mig hvordan den skal løses. Så jeg til anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
H2NCOCH2CHCOOH
...........|
...........NH3+
pKs(1) = 2,0
pKs(2) = 8,8
Denne ion er en diprotsyre. De to pKs-værdier er anført.
100mL af en saltsur opløsning af asparagin i vand titreres konduktometrisk med 0,100M NaOH-opløsning.
På titrerkurven er 1.aksen afsat voluminet af tilsat NaOH-opløsning og op ad 2.aksen den målte konduktivitet(specefikke ledningsevne).
Titrerkurven kan beskrives i to trin:
I første trin titreres dels overskud af saltsyre og dels asparagins carboxylsyre. I andet trin titreres -NH3+ gruppen. Det ses at ækvivalenspunktet efter første trin svarer til 14,0mL NaOH-opløsning.
a) Beregn koncentrationen af asparagin i den saltsure opløsning.
Har virkelig ingen anelse for hvordan man skal løse opgaven. Derfor håber jeg, at nogle af jer vil vise mig hvordan den skal løses. Så jeg til anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #2
14. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Hvor meget NaOH brugte du til andet trin?
Hvis du aflæser, hvor mange ml NaOH du brugte mellem de to ækvivalenspunkter, ved du, at den tilførte mængde base svarer til mængden af syre (som monoprot syre).
Ækvivalenter base er givet ved V*N/1000 og ækvivalenter syre er givet ved g/MW
Du kender nu alle parametre på nær g. Hermed har du bestemt mængden af syre i de 100 ml.
Du kan også bruge 1. ækvivalenspunkt, hvos du kan adskille overskudssyren fra carboxylsyren.
Hvis du aflæser, hvor mange ml NaOH du brugte mellem de to ækvivalenspunkter, ved du, at den tilførte mængde base svarer til mængden af syre (som monoprot syre).
Ækvivalenter base er givet ved V*N/1000 og ækvivalenter syre er givet ved g/MW
Du kender nu alle parametre på nær g. Hermed har du bestemt mængden af syre i de 100 ml.
Du kan også bruge 1. ækvivalenspunkt, hvos du kan adskille overskudssyren fra carboxylsyren.
Svar #3
14. november 2006 af Jelly (Slettet)
Til det andet trin er der brugt 25mL ved aflæsning.
Hvad kan jeg bruge det til? Til den videre beregning?
Hvad kan jeg bruge det til? Til den videre beregning?
Skriv et svar til: Koncentration af Asparagin?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
