Matematik

Diff. eulers

14. november 2006 af jacokos (Slettet)
Skal have hjælp til at differentiere flg. funktion:

f(x) = 3*(e^((-x^4)/4))

Kan ikke helt få den til at passe med det resultat min lommeregner spytter ud:

f´(x) = -3*x^3*(e^((-x^4)/4))

På forhånd tak .

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af Benjamin. (Slettet)

Det ser rigtigt ud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2006 af mathon

f(x) = 3*(e^((-x^4)/4))

f'(x)= 3*(e^((-x^4)/4))*[(-x^4)/4)]'

f'(x)= 3*(e^((-x^4)/4))*[(-1/4)*4*x^3]

f'(x)= 3*(e^((-x^4)/4))*[-x^3]

f'(x)= -3*x^3*(e^((-x^4)/4))

Svar #3
14. november 2006 af jacokos (Slettet)

Det er også rigtigt . Tusind tak

Skriv et svar til: Diff. eulers

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.