Matematik

HJÆÆÆÆLPPPPPP

14. november 2006 af Anaa (Slettet)
dette er vildt flovt.. men jeg har fuldstændig glemt alt om det..

en vares pris stiger fra 600kr til 780kr
hvor mange procent er varen steget?

dette ska vises med en formel el lignende .. hjæææælp hjæææælp så i bar skønne..

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Varen er steget 180 kr. Man finder først, hvor mange procent dette er af 600 kr:

180/600 = 0,3 = 30%

180 kr. er altså 30% af 600 kr.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

hjææææææælp.... med at give studieportalens forum gode overskrifter i trådene - så er du bar' skøn..

Svar #3
15. november 2006 af Anaa (Slettet)

Taaaak

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2006 af Shase (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren ( F ) = Slutbeløb (S) / Begyndelsesbeløb (B)

F=S/B
F=600/180
F=3,33

Procentvisændring=F*100%
Procentvisændring=3,33*100%
Procentvisændring=333%

(husk at 1,0 er det samme som 100%. 3,33 er derfor 333%)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2006 af Shase (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren ( F ) = Slutbeløb (S) / Begyndelsesbeløb (B)

F=S/B
F=780/600
F=1,3

Procentvisændring=F-1*100%
Procentvisændring=(1,3-1)*100%
Procentvisændring=30%

(husk at 1,0 er det samme som 100%. 0,3 er derfor 0,3%)


Glemte lidt i dem første

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2006 af Shase (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren ( F ) = Slutbeløb (S) / Begyndelsesbeløb (B)

F=S/B
F=780/600
F=1,3

Procentvisændring=F-1*100%
Procentvisændring=(1,3-1)*100%
Procentvisændring=30%

(husk at 1,0 er det samme som 100%. 0,3 er derfor 30%)


Glemte også lidt i den anden. Godmorgen

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2006 af Sinz (Slettet)

tag dig sammen shase :)

Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLPPPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.