Kemi
Maj 1995 Sulfidindhold i vandprøve
15. november 2006 af
04w-jt (Slettet)
Vi har en opløsning der indeholder 0.096 M NaHCO3 0.248 M K2CO3 og 1.100 M KNO3.
Målingen udføres ved 25 grader C.
I opgave a har vi bestemt at massen af K2CO3 er: 17.14 g.
I opgave b skal vi vise at pH for opløsningen er 10.7.
Hvordan gør man det?
Målingen udføres ved 25 grader C.
I opgave a har vi bestemt at massen af K2CO3 er: 17.14 g.
I opgave b skal vi vise at pH for opløsningen er 10.7.
Hvordan gør man det?
Svar #1
15. november 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Pufferligningen !! KNO3 gør ingenting her (ved pH) ud over at være til forvirring.
Svar #2
15. november 2006 af mathon
NaHCO3 --> Na^+ + HCO3^-...... let opløseligt hvorfor [HCO3^-]_formel = 0.096_M
K2CO3 --> 2K^+ + CO3^2-.....let opløseligt hvorfor [CO3^2-]_formel = 0.248_M
HCO3^- <--> H^+ + CO3^2-...ligevægten er stærkt forskudt til venstre, da HCO3^- er en svag syre - pKs=10.3, hvorfor
[HCO3^-]_reel =ca. 0.096_M og [CO3^2-]_reel=ca. 0.248_M
af
pH = pKs + log([CO3^2-]_reel/[HCO3^-]_reel)
pH = 10.3 + log(0.248_M/0.096_M)
K2CO3 --> 2K^+ + CO3^2-.....let opløseligt hvorfor [CO3^2-]_formel = 0.248_M
HCO3^- <--> H^+ + CO3^2-...ligevægten er stærkt forskudt til venstre, da HCO3^- er en svag syre - pKs=10.3, hvorfor
[HCO3^-]_reel =ca. 0.096_M og [CO3^2-]_reel=ca. 0.248_M
af
pH = pKs + log([CO3^2-]_reel/[HCO3^-]_reel)
pH = 10.3 + log(0.248_M/0.096_M)
Skriv et svar til: Maj 1995 Sulfidindhold i vandprøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
