Matematik

skæringspunkter?

15. november 2006 af Motz (Slettet)
har peoblemer med denne opgave. Håber nogle ka hjælpe.

I et kordinatsystem er en parabel p bestemt ved y=2x^2+5x-3

Beregn kordinatsættet til hvert af P's skæringspunkter med kordinatsystemets akser.

Håber nogle k hjælpe mig, da det er til i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

x-aksen: y=0
y-aksen: x=0

Sæt disse ind henholdsvis, og find koordinatsættene.

Svar #2
15. november 2006 af Motz (Slettet)

y-aksen= -3?

Men det samme ka jeg da ikk ved x-aksen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2006 af emmabech (Slettet)

nej x-aksen=0, x=0 => y=-3,
y=0 - så bliver det til en andengradsligning, og så finder man x koordinaten da det er den du isolerer.


Svar #4
15. november 2006 af Motz (Slettet)

ska jeg løse det sådan 0=2x^2+5x-3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

#4
Ja.

Svar #6
15. november 2006 af Motz (Slettet)

Tak, for al din hjæl her i aften..

Skriv et svar til: skæringspunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.