Matematik
Projektion af vektorer
17. november 2006 af
sundancekid (Slettet)
Jeg har besvær med denne opgave:
(alle variabler er vektorer, x=gange og *=prik(skalarpunktet))
|a|=2 , |b|=5 , a*b=7
Jeg har regnet vinken mellem vektor a og b
v= 45,573 grader
og jeg har regnet
|a+b| = kvadrod(43)
Her kommer mit problem så:
projektionen a på b betegnes ab, og projektionen af b på a betegnes ba.
Beregn |ab + ba |
Jeg har så prøvet at sige: |ab|^2 + |ba|^2 + 2ab*ba
|ab|= 7/3
|ba| = 7/2
men jeg er så i tvivl om hvordan med prikproduktet.
Jeg ved at a*b = ab*b = a*ba
Men jeg ved ikk hvordan jeg ska finde 2ab*ba
(alle variabler er vektorer, x=gange og *=prik(skalarpunktet))
|a|=2 , |b|=5 , a*b=7
Jeg har regnet vinken mellem vektor a og b
v= 45,573 grader
og jeg har regnet
|a+b| = kvadrod(43)
Her kommer mit problem så:
projektionen a på b betegnes ab, og projektionen af b på a betegnes ba.
Beregn |ab + ba |
Jeg har så prøvet at sige: |ab|^2 + |ba|^2 + 2ab*ba
|ab|= 7/3
|ba| = 7/2
men jeg er så i tvivl om hvordan med prikproduktet.
Jeg ved at a*b = ab*b = a*ba
Men jeg ved ikk hvordan jeg ska finde 2ab*ba
Svar #1
17. november 2006 af ibibib (Slettet)
Vinklen mellem ab og ba er den samme som vinklen mellem a og b.
Skriv et svar til: Projektion af vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
