Matematik
Trigonometri.
18. november 2006 af
Niinnaaah (Slettet)
Hej.
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne?
Ud for en retlinjet kyst ligger Dead Man’s Rock, hvorpå der er bygget et automatisk fyr som vist på figuren. Bestem klippens afstand fra kysten, når sigtelinjen 500 m længere nede af kysten danner en vinkel på 44° med kystlinjen.
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne?
Ud for en retlinjet kyst ligger Dead Man’s Rock, hvorpå der er bygget et automatisk fyr som vist på figuren. Bestem klippens afstand fra kysten, når sigtelinjen 500 m længere nede af kysten danner en vinkel på 44° med kystlinjen.
Svar #1
18. november 2006 af elev2088 (Slettet)
Hej
Da jeg går ud fra figuren ser ud som flg.
--
-44- grader
- -
500m - -
- -
- -
- -
- -
- 90 - grader
pkt----------------kystlinie
x
Da kan du bruge sinusrelationen
a b
----- * ------
sin(A) sin(B)
Da jeg går ud fra figuren ser ud som flg.
--
-44- grader
- -
500m - -
- -
- -
- -
- -
- 90 - grader
pkt----------------kystlinie
x
Da kan du bruge sinusrelationen
a b
----- * ------
sin(A) sin(B)
Svar #2
18. november 2006 af elev2088 (Slettet)
hmm, det gik vidst ikke helt med den tegning, ideen der var at kystlinien ligger overfor linien med længden 500m og vinklen med de 44 grader ligger overfor linien som du skal finde længden af
Svar #3
18. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
#1. Hmm...
Så vidt jeg kan se, behøves der kun retvinklet trigonometri.
Du kender den ene katete = 500 m, og du kender den hosliggende vinkel 44 grader.
Den modstående katete til vinklen skal findes.
tanA = a/b
Så vidt jeg kan se, behøves der kun retvinklet trigonometri.
Du kender den ene katete = 500 m, og du kender den hosliggende vinkel 44 grader.
Den modstående katete til vinklen skal findes.
tanA = a/b
Skriv et svar til: Trigonometri.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
