Matematik
Sandsynlighedsregning 6.003
19. november 2006 af
MinSkat (Slettet)
En skål indeholder 7 røde, 6 gule og 5 blå kugler. uden tilbagelægning udtages en stikprøve på 4 kugler.
beregn sandsynligheden for at der i stikprøven er
1) 4 røde: K(7,4)/K(18,4)= 0,01
2) 2 gule og 2 blå: K(6,2)*K(5,2)/K(18,4) = 0,049
3) Mindst en rød:
4) Mindst en kugle af hver farve:
Det er spørgsmål 3 og 4 jeg ikke lige kan gennemskue.
Nogen der kan hjælpe ?
beregn sandsynligheden for at der i stikprøven er
1) 4 røde: K(7,4)/K(18,4)= 0,01
2) 2 gule og 2 blå: K(6,2)*K(5,2)/K(18,4) = 0,049
3) Mindst en rød:
4) Mindst en kugle af hver farve:
Det er spørgsmål 3 og 4 jeg ikke lige kan gennemskue.
Nogen der kan hjælpe ?
Svar #1
19. november 2006 af anja<3 (Slettet)
3) Hvis der skal være mindst en rød, er den eneste kombination der ikke må være hvis der ingen røde er.
Dvs
1 - k(7,0)*k(11,4)/k(18,4)
Dvs
1 - k(7,0)*k(11,4)/k(18,4)
Svar #2
19. november 2006 af Madsst (Slettet)
4) Der er ikke så meget mystik i det. Det er simpelthen bare at tælle. På hvor mange måder kan der være mindst en af hver? Du skriver disse op og finder resultatet som en sum af sandsynligheder.
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning 6.003
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
