Kemi
så mange mL?
19. november 2006 af
Jelly (Slettet)
Hej,
En fortyndet HCl(aq) har pH=-0,10 og NaOH(aq) har pH=10,0. Hvor mange mL NaOH(aq) skal der til for at neautralisere 200mL af den fortyndede saltsyre?
HCl:
-log(Cs)=-0,10
Cs= 1,26M
n=1,26M*0,2L = 0,2518 mol
NaOH:
-log(Cb)=14-10
Cb=0,0001M
0,2818mol=0,0001M*V
V=2517,65L
V=2517,65L*1000
=2,52*10^5mL skal der til for at neutralisere 200mL HCl
Jeg synes bare det er et mageg højt tal...nogen der kan bekræfte/afkræfte dette
på forhånd tak,
En fortyndet HCl(aq) har pH=-0,10 og NaOH(aq) har pH=10,0. Hvor mange mL NaOH(aq) skal der til for at neautralisere 200mL af den fortyndede saltsyre?
HCl:
-log(Cs)=-0,10
Cs= 1,26M
n=1,26M*0,2L = 0,2518 mol
NaOH:
-log(Cb)=14-10
Cb=0,0001M
0,2818mol=0,0001M*V
V=2517,65L
V=2517,65L*1000
=2,52*10^5mL skal der til for at neutralisere 200mL HCl
Jeg synes bare det er et mageg højt tal...nogen der kan bekræfte/afkræfte dette
på forhånd tak,
Skriv et svar til: så mange mL?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
