Matematik
Parameterkurver
02. marts 2004 af
Mille (Slettet)
Hej...
Håber nogen kan hjælpe med denne opgave:
x t^3 - 4t
y = t
Linjen m: y=1/5 x
Beregn t-værdien for hvert af de punkter, hvori kurvens tangent er parallel med linjen l.
Nogen der har forslag til hvordan jeg skal løse denne opgave?
På forhånd tak. :o)
Mille
Håber nogen kan hjælpe med denne opgave:
x t^3 - 4t
y = t
Linjen m: y=1/5 x
Beregn t-værdien for hvert af de punkter, hvori kurvens tangent er parallel med linjen l.
Nogen der har forslag til hvordan jeg skal løse denne opgave?
På forhånd tak. :o)
Mille
Svar #1
02. marts 2004 af FCK (Slettet)
Du siger at Linjen m: y=1/5 x
det vil sige at ZzzzzzZzzzzz...
Sorry faldt sgu i søvn, det jeg mente var at ZzzzzzZZZZzzzz...
det vil sige at ZzzzzzZzzzzz...
Sorry faldt sgu i søvn, det jeg mente var at ZzzzzzZZZZzzzz...
Svar #2
02. marts 2004 af Brian (Slettet)
To linier er parallelle hvis og kun hvis de har same hældning. Altså skal du bestemme hældningen af m, og derefter finde de t'er, hvor tangenten til din parameterfremstillede kurve har netop denne hældning.
Prøv at tegne, hvis du ikke allerede har gjort det...
Prøv at tegne, hvis du ikke allerede har gjort det...
Skriv et svar til: Parameterkurver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
