Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Bestem parameterværdierne a1, a2, a3 og a4.
19. november 2006 af
pkofoedh (Slettet)
Hej jeg har et problem jeg har en ligning:
T(x) = a1x^3 + a2x^2 + a1x + a4
og jeg har følgende oplysninger:
- De totale omkostninger ved en årlig produktion på 700.000 stk. er 906.560 kr.
- De variable omkostninger ved en årlig produktion på 500.000 stk. er 545.500 kr.
- Ved en årlig produktion på 800.000 stk. er de gennemsnitlige faste omkostninger på
0,40625 kr. pr. stk. svarende til 40.625 kr. pr. 100.000 stk.
- Ved en årlig produktion på 1 mio. stk. er de totale gennemsnitlige omkostninger 0,947 kr.
pr. stk.
Opgaven er så:
Bestem parameterværdierne a1, a2, a3 og a4.
Nu har jeg siddet og set på denne opgave siden fredag morgen kl.8.00 og er ved at blive underlig oven i hovedet, er der ikke nogen der kan hjælpe mig, jeg skal aflevere Tirsdag inden kl. 12.00 så jeg er rimeligt desperat.
T(x) = a1x^3 + a2x^2 + a1x + a4
og jeg har følgende oplysninger:
- De totale omkostninger ved en årlig produktion på 700.000 stk. er 906.560 kr.
- De variable omkostninger ved en årlig produktion på 500.000 stk. er 545.500 kr.
- Ved en årlig produktion på 800.000 stk. er de gennemsnitlige faste omkostninger på
0,40625 kr. pr. stk. svarende til 40.625 kr. pr. 100.000 stk.
- Ved en årlig produktion på 1 mio. stk. er de totale gennemsnitlige omkostninger 0,947 kr.
pr. stk.
Opgaven er så:
Bestem parameterværdierne a1, a2, a3 og a4.
Nu har jeg siddet og set på denne opgave siden fredag morgen kl.8.00 og er ved at blive underlig oven i hovedet, er der ikke nogen der kan hjælpe mig, jeg skal aflevere Tirsdag inden kl. 12.00 så jeg er rimeligt desperat.
Svar #3
19. november 2006 af pkofoedh (Slettet)
Jeg glemte at skrive at:
x = antal producerede og solgte greb pr. år (målt i 100.000 stk.).
x = antal producerede og solgte greb pr. år (målt i 100.000 stk.).
Svar #4
19. november 2006 af Lurch (Slettet)
Jeg kan ikke forstå at du ikke har opgivet hvad T er? Er det de totale omkostninger?
Jeg kender ikke begreberne variabele omkostninger, men ejg antager at opgaven går ud på at lave 4 ligninger med 4 ubekendte udfra dine oplysninger.
hvis T er totale omkostninger, kunne første information blive til
906.560 = a1(700000)^3 + a2(700000)^2 + a1(700000) + a4
Jeg kender ikke begreberne variabele omkostninger, men ejg antager at opgaven går ud på at lave 4 ligninger med 4 ubekendte udfra dine oplysninger.
hvis T er totale omkostninger, kunne første information blive til
906.560 = a1(700000)^3 + a2(700000)^2 + a1(700000) + a4
Svar #5
19. november 2006 af Madsst (Slettet)
Ja, gør som i #4.
De variable omkostninger er den del af omkostninger der varierer med x, altså dem hvori x indgår.
De faste omkostninger er ligeledes dem hvori x ikke indgår, altså a4. De gennemsnitlige faste omkostninger er så a4/x.
De gennemsnitlige totale omkostninger er T(x)/x.
Gør så ligesom i #4 med resten at de oplysninger du får og løs ligninger for parameterværdierne.
De variable omkostninger er den del af omkostninger der varierer med x, altså dem hvori x indgår.
De faste omkostninger er ligeledes dem hvori x ikke indgår, altså a4. De gennemsnitlige faste omkostninger er så a4/x.
De gennemsnitlige totale omkostninger er T(x)/x.
Gør så ligesom i #4 med resten at de oplysninger du får og løs ligninger for parameterværdierne.
Skriv et svar til: Bestem parameterværdierne a1, a2, a3 og a4.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
