Kemi
Nitroglycerin
19. november 2006 af
trudifrudi (Slettet)
Hej alle.
har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:
Nitroglycerin eksploderer efter reaktionsskemaet:
4 C3H5(NO3)3 bliver til 12 CO2 + 10 H2O + 6 N2 + O2
Til en given eksplosion har man beregnet at der skal anvendes 4,0 mol nitroglycerin
a) beregn massen af den mængde nitroglycerin der skal anvendes
reaktionen antages at forløbe ved temperatur på 1200C
b) beregn det samlede volumen af reaktionsprodukterne ved trykket 1,0 bar
reaktionen forløber så hurtigt at man kan regne med at den er forløbet til ende mens reaktionsprodukterne endnu kun fylder 0,5 L
c) beregn trykket i det nævnte volumen
Har ikke lavet nogen af opgaverne så håber nogen kan hjælpe..
har denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:
Nitroglycerin eksploderer efter reaktionsskemaet:
4 C3H5(NO3)3 bliver til 12 CO2 + 10 H2O + 6 N2 + O2
Til en given eksplosion har man beregnet at der skal anvendes 4,0 mol nitroglycerin
a) beregn massen af den mængde nitroglycerin der skal anvendes
reaktionen antages at forløbe ved temperatur på 1200C
b) beregn det samlede volumen af reaktionsprodukterne ved trykket 1,0 bar
reaktionen forløber så hurtigt at man kan regne med at den er forløbet til ende mens reaktionsprodukterne endnu kun fylder 0,5 L
c) beregn trykket i det nævnte volumen
Har ikke lavet nogen af opgaverne så håber nogen kan hjælpe..
Svar #1
19. november 2006 af sapiens (Slettet)
Du skal bruge m = M*n og p*V = n*R*T.
a) Er helt standard, du har M (som du selv regner ug) og n, brug ovenstående formel
b) Se på forholdene i reaktionsskemaet og brug idealgasloven.
c) Det samme som b'eren, nu har du bare V i stedet for p
:)
prøv derfra
a) Er helt standard, du har M (som du selv regner ug) og n, brug ovenstående formel
b) Se på forholdene i reaktionsskemaet og brug idealgasloven.
c) Det samme som b'eren, nu har du bare V i stedet for p
:)
prøv derfra
Svar #2
19. november 2006 af mathon
a)
1_Mol C3H5(NO3)3 = 227_g
4_Mol C3H5(NO3)3 = 4* 227_g .........
b)
4 C3H5(NO3)3 --> 12 CO2 + 10 H2O + 6 N2 + O2
4_Mol C3H5(NO3)3(s) --> 29_Mol gasser
molarrumfanget ved 1 bar og 0 grader C er 22.4_L
ved KONSTANT tryk - 1_bar - gælder
V/Vo = T/To = T/273_K
eller
V = Vo*T/273_K, som ved indsættelse giver:
V = 22.4_L*(1200+273_K)/273_K......
1_Mol C3H5(NO3)3 = 227_g
4_Mol C3H5(NO3)3 = 4* 227_g .........
b)
4 C3H5(NO3)3 --> 12 CO2 + 10 H2O + 6 N2 + O2
4_Mol C3H5(NO3)3(s) --> 29_Mol gasser
molarrumfanget ved 1 bar og 0 grader C er 22.4_L
ved KONSTANT tryk - 1_bar - gælder
V/Vo = T/To = T/273_K
eller
V = Vo*T/273_K, som ved indsættelse giver:
V = 22.4_L*(1200+273_K)/273_K......
Svar #3
19. november 2006 af mathon
c) beregn trykket i det nævnte volumen
benyt p*V = n*R*T
med
V = 0,5 L og R = 0.082058 atm*liter/(mol*K)
du beregner dermed trykket i atm, som omregnes til bar
via
1 atm = 1.01325 bar........
benyt p*V = n*R*T
med
V = 0,5 L og R = 0.082058 atm*liter/(mol*K)
du beregner dermed trykket i atm, som omregnes til bar
via
1 atm = 1.01325 bar........
Skriv et svar til: Nitroglycerin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
