Matematik
HJÆLP!!!-optimering
19. november 2006 af
...? (Slettet)
1. to tal x og y, gælder, at x+y =12. Bestem ved beregning x og y.
- så x^2+^y2 = 80
- så x^2+^y2 bliver mindst mulig
- så x^2+^y2 bliver størst mulig
2. en cirkel har tre indskrevne rektangler. cirklen er delt i 4 og i en af den er der en retvinklet trekant hvor vinkelen ind i midten er 45 grader. den hyoptenuse er 1. bestem det største areal og den størst omkreds.
vink. benut vinklen v mellem x-aksen og det indskrevne rektangels diagonal som variabel.
3. Af et cirkulært(cirkel) stykkel papir med en radius på 4 cm bskæres et "lagkagestykke" væk. x er længden lnags cirklen. ved at støde de to sider på 4 cm sammen dannes en kegle, hvor sidestykket er 4 cm og h og r er ubekendet.
1. y=x-12 og y=2(x-80) og derefter kommer jeg til at løse den som en ligning, altså x=68
x-12=2(x-40)
x-12=2x-80
x+68=2x, men dette kan ikke rigtig..
2. den ene katete findes
x=1*sin(45)=0,707107
0,707107*2=1,41421
areal: x*y
1,41421*(2-y^2)(y,findes ved pythagoras') - er meget i tvivl, når det differenteres og sættes lig o hænger det ikke rigtig sammen.
3. formel for kegle:
1/3*pi*r^2'h
denne har jeg ikke selv nået at kigge så meget på..
- så x^2+^y2 = 80
- så x^2+^y2 bliver mindst mulig
- så x^2+^y2 bliver størst mulig
2. en cirkel har tre indskrevne rektangler. cirklen er delt i 4 og i en af den er der en retvinklet trekant hvor vinkelen ind i midten er 45 grader. den hyoptenuse er 1. bestem det største areal og den størst omkreds.
vink. benut vinklen v mellem x-aksen og det indskrevne rektangels diagonal som variabel.
3. Af et cirkulært(cirkel) stykkel papir med en radius på 4 cm bskæres et "lagkagestykke" væk. x er længden lnags cirklen. ved at støde de to sider på 4 cm sammen dannes en kegle, hvor sidestykket er 4 cm og h og r er ubekendet.
1. y=x-12 og y=2(x-80) og derefter kommer jeg til at løse den som en ligning, altså x=68
x-12=2(x-40)
x-12=2x-80
x+68=2x, men dette kan ikke rigtig..
2. den ene katete findes
x=1*sin(45)=0,707107
0,707107*2=1,41421
areal: x*y
1,41421*(2-y^2)(y,findes ved pythagoras') - er meget i tvivl, når det differenteres og sættes lig o hænger det ikke rigtig sammen.
3. formel for kegle:
1/3*pi*r^2'h
denne har jeg ikke selv nået at kigge så meget på..
Skriv et svar til: HJÆLP!!!-optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
