Matematik

CO2-udlip - procenter

20. november 2006 af camaann (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:

Siden 1990 er det prlige CO2-udslip i Danmark blevet reduceret. I 1998 var udslippet 5,5% lavere end i 1990.
Hvilken gennemsnitlig årlig procentvis reduktion svarer dette til?

Mit bud er, at dette må være en eksponentiel aftagende funktion - så hvis I blot kan hjælpe mig med dette første spørgsmål til at finde dens ligning, ville det være super!

Hvordan fordeler jeg de 5,5% ud over de 8 år? Noget i stil med rentes regning??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af mathon

"Mit bud er, at dette må være en eksponentiel aftagende funktion",
hvoraf

y(x) = b*a^x, hvor x er antal år efter 1990 og a<1

b*0.945 = y(8) = b*a^8

a^8 = 0.945

a = 0.945^(1/8)

a = ???

Svar #2
20. november 2006 af camaann (Slettet)

Tak for svaret

Skriv et svar til: CO2-udlip - procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.