Kemi
Aktiveringsenergi
20. november 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Hej..
Jeg er igang med at regne en opgave, hvor jeg nu skal beregne aktiveringsenergien for en måleserie og kommentere resultatet.
Ved temperaturen 320,4 grader
t/min 0 3 6 9 12 17 25
CH3NNCH3 /10^-3 M 5,96 4,54 3,66 2,86 2,26 1,56 0,88
Jeg aner bare ikke, hvordan man finder aktiveringsenergien, med disse tal. Umiddelbart ville jeg afbilde resultaterne og se om de fulgte Arrheniusligningen, men der skal man jo bruge forskellige temperaturer?
Næste spørgsmål er beregn trykforøgelsen i beholderen ved 320,4 grader, når der er gået 25 min. Det kan jeg heller ikke huske hvordan man gør s:
Jeg er igang med at regne en opgave, hvor jeg nu skal beregne aktiveringsenergien for en måleserie og kommentere resultatet.
Ved temperaturen 320,4 grader
t/min 0 3 6 9 12 17 25
CH3NNCH3 /10^-3 M 5,96 4,54 3,66 2,86 2,26 1,56 0,88
Jeg aner bare ikke, hvordan man finder aktiveringsenergien, med disse tal. Umiddelbart ville jeg afbilde resultaterne og se om de fulgte Arrheniusligningen, men der skal man jo bruge forskellige temperaturer?
Næste spørgsmål er beregn trykforøgelsen i beholderen ved 320,4 grader, når der er gået 25 min. Det kan jeg heller ikke huske hvordan man gør s:
Svar #1
20. november 2006 af mathon
1)
hastighedskonstanten er defineret som
-dC/dt = k*C, hvor k er hastighedskonstanten.
hvoraf
1/C*dC/dt = -k
S (1/C*dC/dt)*dt = S -k*dt
S 1/C*dC= S -k*dt
ln(C) = -k*t + ko,
der, når t afsættes som abscisse og ln(C) som ordinat i et koordinatsystem, giver en retlinjet graf.
2)
Arrhenius:
k = A*e^[-E/(RT)],
hvor E er aktiveringsenergien (hvor E strengt taget er bestemt ved en koncentration på 1_M)
se
http://peecee.dk/?id=11492
hastighedskonstanten er defineret som
-dC/dt = k*C, hvor k er hastighedskonstanten.
hvoraf
1/C*dC/dt = -k
S (1/C*dC/dt)*dt = S -k*dt
S 1/C*dC= S -k*dt
ln(C) = -k*t + ko,
der, når t afsættes som abscisse og ln(C) som ordinat i et koordinatsystem, giver en retlinjet graf.
2)
Arrhenius:
k = A*e^[-E/(RT)],
hvor E er aktiveringsenergien (hvor E strengt taget er bestemt ved en koncentration på 1_M)
se
http://peecee.dk/?id=11492
Svar #2
20. november 2006 af Einsteinium (Slettet)
ja jeg ved godt, hvordan man finder k. -hældningskoefficienten.
Hvad er A, som i min bog hedder Ko i arrheniusligningen??? hvor får jeg den fra?
Hvad er A, som i min bog hedder Ko i arrheniusligningen??? hvor får jeg den fra?
Svar #4
20. november 2006 af Einsteinium (Slettet)
Der står altså ikke noget, der kan hjælpe mig!?
Hvordan får jeg Ea når jeg ikke har k og ko eller nogle andre måleresultater?
Hvordan får jeg Ea når jeg ikke har k og ko eller nogle andre måleresultater?
Skriv et svar til: Aktiveringsenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
