Matematik

Trigonometri

20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Linjen m har ligningen Vis, at ligger på m. Gennem P tegnes linjen n ortogonal på m. Bestem en ligning for n.

Hvordan skal jeg regne den ud=?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af mathon

"Linjen m har ligningen"

men du undlader at skrive ligningen

"Vis, at ligger på m"

hvad ligger på m?


..det er en kunst at kunne formulere sine spørgsmål, så man opnår svar på det, man ønsker oplyst...

Svar #2
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Linjen m har ligningen 3x-2y+5=0 Vis, at P(3,7) ligger på m. Gennem P tegnes linjen n ortogonal på m. Bestem en ligning for n.

-Det var rettelserne.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

P(x,y) <=> P(3,7)

Indsæt x og y fra koordinatsættet i ligningen, og det skulle gerne give en konstant som er lig med samme konstant på den anden side af lighedstegnet.

Dvs.

0 = 0

..i dit tilfælde.

Hvad er hældningskoefficienten for linjen m? Og hvad er produktet af to ortogonale linjer?

Svar #4
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Det er ikke korrekt, det bliver til -3???

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hvorfor hedder din tråd egentligt "trigonometri"?

#4.
Så har du regnet forkert.

3*3 - 2*7 + 5 = 0

9 - 14 + 5 = 0

0 = 0

Svar #6
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#5: fordi jeg også havde sådan et spørgsmål:

ABC er ligebenet med A=B=65 . Desuden er a=17,3 . Beregn de resterende stykker i trekanten.

Svar #7
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#5:

Hvordan kommer jeg videre derfra i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Nu er den opgave klaret.

Den næste opgave kan du klare ved at vide, at to ortogonale linjers hældningskoefficient-produkt er lig med -1.

a<sub>1</sub> * a<sub>2</sub> = -1

Din ligning m hedder:

3x-2y+5=0 <=> y = (3/2)x + 2,5

Din hældningskoefficient (a) er defor 3/2.

3/2 * a<sub>2</sub> = -1

a<sub>2</sub> = -1/1,5

a<sub>2</sub> = -2/3

Linje n: y = (-2/3)x + b

Hvordan finder du b? (Skæring med y-aksen)

Hint, indsæt punktet i <i>y = ax + b</i> sammen med hældningskoefficienten og isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

...indsæt punktet P*

Svar #10
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

"8:

Hvordan finder du ud af nedenstående?

Den næste opgave kan du klare ved at vide, at to ortogonale linjers hældningskoefficient-produkt er lig med -1.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Mon ikke det står i din matematikbog.

http://www.formel.dk/matematik/geometri/Koordinatsystem/liniens%20ligning.htm

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

...eller mere relevant link: http://da.wikipedia.org/wiki/Forhold_mellem_ortogonale_linjer

Svar #13
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#11 og 12:

Hvordan vil du skrive opgaven, hvis det var dig, som skulle lave den ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#13.
Haha, er det ikke lidt for meget hjælp at give? Så er det jo klar til at blive kopieret ind i dit opgavesæt.
Jeg vil i hvert fald ikke gøre det, basta. Iøvrigt skal jeg spise nu. Men der er nok nogle andre som er meget venlige. :)

Svar #15
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hermed min version af opgaven:

- gerne komme med kommentarer og rettelser

http://peecee.dk/?id=13045

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#15.
Du har isoleret b forkert tilsidst.

Svar #17
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

"16:

Ellers rigtig - også forklaringen?

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Mit grafprogram tegnet følgende, hvoraf det kan ses, at linjerne er vinkelrette samt, at de mødes i punktet (3,7)
http://peecee.dk/?id=13049

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#18.
tegnet --> tegner

Og det er tegnet med linjerne: y = -(2/3)x + 9, & y = (3/2)x + 2,5.

#17.
Tjah, det ser fint ud.

Svar #20
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#19:

Hvad er det for et program og kan jeg få det?

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.