Matematik

Ligningssystemer

20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
-18x+12y=16
og
12x-8y=10

Hvordan skal jeg løse disse ligningssystemer - jeg kan ikke få samme x koefficient til at stå på den ene side, da det er minus og plus??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af mathon

-18x+12y=16 eller y = (3/2)x + 4/3

12x-8y=10 eller y = (3/2)x + 5/4

de to rette linjer har samme hældningstal - 3/2 - hvorfor de er parallelle men har forskelligt konstantled, hvorfor de ingen fælles punkter har
eller

løsningsmængden til
-18x+12y=16
og
12x-8y=10
er tom

L = Ø

Svar #2
20. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Tak, men hvordan vil du forklare det,når der står løs ligningssystemerne ?? - opstilinng - udregning mv.?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2006 af mathon

I: -18x+12y=16
og
II: 12x-8y=10 ....(I skrives igen og II ganges igennem med 3/2)

I: -18x+12y=16
III: 18x-12y=15....(I og III adderes) <=>

0x+0y=31

dette lighedstegn har IKKE gyldighed, men er en absurditet, uanset hvilke x og y, du måtte anvende.

Du kan også bruge udtrykket: "...kan ikke lade sig gøre..."
eller
mere matematisk

løsningsmængden er tom

L = Ø

Svar #4
21. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Her er mit bud:

Er det korrekt både udregningerne og formuleringerne?

http://peecee.dk/?id=13226


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.