Kemi
HCØ Salt
20. november 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Hej!
Vi har været en tur til HCØ med klassen i forbindelse med et kemiforsøg, hvor vi fik udleveret et salt som vi så skulle identificere. Vi undersøgte vores salt, og fandt frem til at det var Ni2+Cl2 x 3H2O. Nu sidder jeg og skal beregne stofmængden af hhv. metalion, anion og vand i 100 g. analysestof. Hvad gør jeg?? Nikkelprocenten har jeg fået til at være 46,95%.
Vi har været en tur til HCØ med klassen i forbindelse med et kemiforsøg, hvor vi fik udleveret et salt som vi så skulle identificere. Vi undersøgte vores salt, og fandt frem til at det var Ni2+Cl2 x 3H2O. Nu sidder jeg og skal beregne stofmængden af hhv. metalion, anion og vand i 100 g. analysestof. Hvad gør jeg?? Nikkelprocenten har jeg fået til at være 46,95%.
Svar #1
20. november 2006 af michael_1.g (Slettet)
Du finder stofmængden af Ni, da m(Ni) = 46,95 g. Du har stoffets empiriske formel, derfor må n(Ni) = n(Cl = 1½*n(H2O).
Skriv et svar til: HCØ Salt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
