Matematik
ligning med ln
20. november 2006 af
H.O.T (Slettet)
sidder og roder med den her ; ) er der en som kan skære den ud i pap for mig hehe?.. på forhånd tak
2*lnx-3 = -0,5* lnx+2
2*lnx-3 = -0,5* lnx+2
Svar #1
20. november 2006 af H.O.T (Slettet)
ps * er gange.. ved ikke helt hvor gange er på min pc. ;(
Svar #2
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Skal det være:
<i>2*ln(x)-3 = -0,5* ln(x)+2</i>
...eller...
<i>2*ln(x-3) = -0,5* ln(x+2)</i> ? :)
<i>2*ln(x)-3 = -0,5* ln(x)+2</i>
...eller...
<i>2*ln(x-3) = -0,5* ln(x+2)</i> ? :)
Svar #3
22. november 2006 af H.O.T (Slettet)
hey har fundet ud af det .. der står ikke parrenteser om x i opgaven . ; )
der står vist bare et underforstået gange mellem dem. Hvis andre sidder med sammme ligninger så kommer den her.
2*lnx-3 = -0,5*lnx+2
0,5*lnx + 2*lnx = 2 + 3
lnx(0,5+2)= 5
lnx*2,5 = 5
lnx= 5/2,5
lnx = 2
e^lnx = e^2
x = e^2
herefeter kan man fremkalde e på lommeregneren.. så e^2 er 7,389
der står vist bare et underforstået gange mellem dem. Hvis andre sidder med sammme ligninger så kommer den her.
2*lnx-3 = -0,5*lnx+2
0,5*lnx + 2*lnx = 2 + 3
lnx(0,5+2)= 5
lnx*2,5 = 5
lnx= 5/2,5
lnx = 2
e^lnx = e^2
x = e^2
herefeter kan man fremkalde e på lommeregneren.. så e^2 er 7,389
Skriv et svar til: ligning med ln
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
