Matematik

halveringskonstant

20. november 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
Hey jeg skal løse en opgave der lyder:

P = P0*e^-y*x
hvor x = bredde, y er en konstant.

når x er 16 bliver P reduceret med 60 %

og spørgsmålet er så; hvor bred skal x være for at den halvere P.

Jeg er kommet frem til at jeg skal bruge halveringskonstanten:

T½ = log(½) / log(k)
men jeg kan ikke finde ud af hvaf k er???? hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af sigmund (Slettet)

Konstanten k (som du kalder y i starten) findes ud fra oplysningen om, at P(16)/P0 = 0.40.

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2006 af mathon

log(½) / log(k) hvor x = bredde, y er en konstant

P(x) = P0*e^(-k*x), hvor y=k, da y jo er konstant. Så kan du bedre "tumle" formlen, som så virker mere velkendt.

P(16) = 0.4*Po = Po*e^(-k*16), hvoraf

0.4 = e^(-k*16)

ln(0.4) = -k*16

k = -ln(0.4)/16

og

X_(1/2) = ln(2)/k





Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2006 af mathon

...i overensstemmelse med svar #1 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=281570...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2008 af hus123 (Slettet)

hvor kommer 16 fra i denne sammenhæng.
¨
har nemlig en opgave der lyder:

En eksponentiel aftagende funktion er givet ved f(t)=100*e^-0,2*t

men fatter ikke at finde k

Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.