Matematik
Klog hovederMAT - HASTER
21. november 2006 af
Kanzo (Slettet)
Jeg har en opgave her som jeg har regnet. Men det sidste spørgsmål kan jeg ikke få til at passe. Men opgaven kommer lige her først:
I rummet er der givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt O. En plan a har ligningen
4+y-2z=0
Bestem koordinatsættet til det punkt Q i planen a, der har mindst afstand til punkt P(1,2,2).
Ved hjælp af nogle streger på mit papir har jeg tegnet et begyndelsespunkt O som planen løber igennem. , så har jeg oss tegnet normalvektoren og et punkt P.
Jeg projektiere OP->=(1,2,2) på n-> = (4,1-2) og får det til ((8/13),(21/13),(-4/13)) ved denne formel:
((n->)*(OP->)/|n->|)*n->
((4 1 -2)*(1 2 2)/|4 1 -2|^2) * (4 1 -2)
og så bruger jeg indskudssætningen :
OP-> + PQ-> = OQ
( 1 2 3) + ((8/13))(21/13) (-4/13))=
(21/13)(28/13) (-8/13)
Nå jeg så sætter disse punkter ind i planen får jeg desværre ikke 0 og derfor opfylder den ikke planens ligning, da den helsk skal give 0 da punktet Q ligger i planen, håber der er nogle friske som kan hjælpe mig med denne opg...
I rummet er der givet et koordinatsystem med begyndelsespunkt O. En plan a har ligningen
4+y-2z=0
Bestem koordinatsættet til det punkt Q i planen a, der har mindst afstand til punkt P(1,2,2).
Ved hjælp af nogle streger på mit papir har jeg tegnet et begyndelsespunkt O som planen løber igennem. , så har jeg oss tegnet normalvektoren og et punkt P.
Jeg projektiere OP->=(1,2,2) på n-> = (4,1-2) og får det til ((8/13),(21/13),(-4/13)) ved denne formel:
((n->)*(OP->)/|n->|)*n->
((4 1 -2)*(1 2 2)/|4 1 -2|^2) * (4 1 -2)
og så bruger jeg indskudssætningen :
OP-> + PQ-> = OQ
( 1 2 3) + ((8/13))(21/13) (-4/13))=
(21/13)(28/13) (-8/13)
Nå jeg så sætter disse punkter ind i planen får jeg desværre ikke 0 og derfor opfylder den ikke planens ligning, da den helsk skal give 0 da punktet Q ligger i planen, håber der er nogle friske som kan hjælpe mig med denne opg...
Skriv et svar til: Klog hovederMAT - HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
