Matematik
Omskrivning
22. november 2006 af
hackerjohn (Slettet)
Hej Jeg er simpelthen gået i stå, og den vil ikke lykkedes for mig.
p(1,2)
ln(y) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x))+k
k=ln(2)-(1/6)*ln(4/2) =ln(2)-(1/6)*ln(2)
Nogen der kan hjælpe mig med at tage exp på begge sider af ln(y) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x))+k ??
Jeg får hele tiden noget der ikke passer når man sætter 1 ind for x..
På forhånd tak!
Sune
p(1,2)
ln(y) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x))+k
k=ln(2)-(1/6)*ln(4/2) =ln(2)-(1/6)*ln(2)
Nogen der kan hjælpe mig med at tage exp på begge sider af ln(y) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x))+k ??
Jeg får hele tiden noget der ikke passer når man sætter 1 ind for x..
På forhånd tak!
Sune
Svar #1
22. november 2006 af mathon
ln(y) = (1/6)*ln((3+x)/(3-x))+k
ln(y) = ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)+k ...exp på begge sider
exp(ln(y)) = exp[ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)+k]
y = exp[ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
y = [((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
ln(y) = ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)+k ...exp på begge sider
exp(ln(y)) = exp[ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)+k]
y = exp[ln[((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
y = [((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
Svar #2
22. november 2006 af mathon
reduktionen fortsat - jeg fik sendt for tidligt!
y(x) = [((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
y(x) = (9-x^2)^(1/6)*exp(k)
y(1) = (9-1^2)^(1/6)*exp(k)
y(1) = 8^(1/6)*exp(k)
y(1) = (2^3)^(1/6)*exp(k)...en potens opløftes til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere potenseksponenterne)
y(1) = (2^(3*1/6))*exp(k)
y(1) = (2^(1/2))*exp(k)
y(1) = sqr(2)*exp(k)
y(x) = [((3+x)/(3-x))]^(1/6)]*exp(k)
y(x) = (9-x^2)^(1/6)*exp(k)
y(1) = (9-1^2)^(1/6)*exp(k)
y(1) = 8^(1/6)*exp(k)
y(1) = (2^3)^(1/6)*exp(k)...en potens opløftes til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere potenseksponenterne)
y(1) = (2^(3*1/6))*exp(k)
y(1) = (2^(1/2))*exp(k)
y(1) = sqr(2)*exp(k)
Skriv et svar til: Omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
