Matematik
determinant og find t
23. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er to vektorer givet ved
vektorA(3,t-2) og vektorB (2,7-t) , t element i R
For t anderledes end 5 udspænder vektorerne A og B et parallellogram.
Bestem de værdier af t, for hvilke arealet af det udspændte parallellogram er 10
bud:
Jeg tænkte at jeg vel bare skulle finde determinant formlen
altså det(vektorA,vektorB) = a1*b2-(a2*b1)
så regne bogstavsregning og isolere t ud fra det og få det udregnet
men jeg må have gjort noget forkert for svaret passer ikke, hjælp!
jeg indsætter vektorerne i det(vektorA,VektorB) = a1*b2-(a2*b1)
= 3*(7-t)-((t-2)*2)
= 21-3t-(2t-4) = 21-3t-2t+4 = 25-5t= Arealet af parallellogrammet
=> -t = -25/5 => t = 5
men så indser jeg at så er t = 5 , hvilket var lige præcist det som det ikke skulle
Så ved jeg ikke helt hvad jeg skal , beder om et hint
vektorA(3,t-2) og vektorB (2,7-t) , t element i R
For t anderledes end 5 udspænder vektorerne A og B et parallellogram.
Bestem de værdier af t, for hvilke arealet af det udspændte parallellogram er 10
bud:
Jeg tænkte at jeg vel bare skulle finde determinant formlen
altså det(vektorA,vektorB) = a1*b2-(a2*b1)
så regne bogstavsregning og isolere t ud fra det og få det udregnet
men jeg må have gjort noget forkert for svaret passer ikke, hjælp!
jeg indsætter vektorerne i det(vektorA,VektorB) = a1*b2-(a2*b1)
= 3*(7-t)-((t-2)*2)
= 21-3t-(2t-4) = 21-3t-2t+4 = 25-5t= Arealet af parallellogrammet
=> -t = -25/5 => t = 5
men så indser jeg at så er t = 5 , hvilket var lige præcist det som det ikke skulle
Så ved jeg ikke helt hvad jeg skal , beder om et hint
Svar #1
23. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
# Til 1 (mig selv hi :P)
Jeg havde fuldstændig glemt og sætte ligninge = 10
hvilket logisk nok skabte en masse kluder
jeg har nu fundet t = 3 og det passer sørme også
af og til kan studieportalen være rart og skrive på bare for selv og få organiseret hele opgaven :D
Jeg havde fuldstændig glemt og sætte ligninge = 10
hvilket logisk nok skabte en masse kluder
jeg har nu fundet t = 3 og det passer sørme også
af og til kan studieportalen være rart og skrive på bare for selv og få organiseret hele opgaven :D
Skriv et svar til: determinant og find t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
