Matematik

differential...

23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)
Nogen der kan give en hjælpende hånd til:

Bestem en ligning for tangenten i punktet (3,f(3)) til grafen for funktionen med forskrift
f(x)=exp(-x)+x2

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af Madsst (Slettet)

Hvad skal der gælder om tangenten? Hvilken hældning skal den have hvis den skal have samme hældning som f(x) i punktet 3? Hvilken form må den have? Hvad ved du om tangenten? Prøv at skrive det op.

Svar #2
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

den må vel have hældningen f'(x)

Kan du give mig en hjælpende hånd, bare til at starte den, så tror jeg godt jeg kan resten, det er bare lige det med at kunne bryde hul på den og komme i gang med den der kniber ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af wiesel (Slettet)

f'(x) = .....
f(3) = ......
f'(3) = .....

y = f(x) + f'(x) * (x-xo)

Y = f(3) + f'(3) * (x-3)

Prøv så selv nu....

Svar #4
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

så x0 =3 okay, tager den lige derfra og skriver om lidt

Svar #5
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

f’(x)=-e-x +x
Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af wiesel (Slettet)

du har skrevet x2 er det x^2 eller 2x ?

Svar #7
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

f(3)=e ^-3+3^2 = e ^-3 +9=9,04979

Svar #8
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

f’(3)=-e^-3 +3=3,04979

Det er x^2 (lige en fejl fra min side)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2006 af wiesel (Slettet)

f’(x)=-e-x +2x

Svar #10
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

e^-x kan det ikke passe?

Svar #11
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

f’(3)=-e^-3 +2·3=6,04979

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2006 af wiesel (Slettet)

f'(x) = -e^(-2)+2x vil jeg sige, er ikke 100% sikker på det

Svar #13
23. november 2006 af gymelev99 (Slettet)

ok, ja, kan jo godt være når man normalvis skal minuse med 1, er bare lidt i tvivl når det ligepludseligt er opløftet i e og ikke i x

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2006 af Dk.SloBo (Slettet)

Meget nemmer med Ti89

Skriv et svar til: differential...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.