Kemi
Mælkesyre ???
23. november 2006 af
LONY (Slettet)
Heej, igen folkens :D
Mælkesyre findes i sur mælk. Formlen for mælkesyre er CH3CH(OH)COOH.
En prøve på 18,5mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,25 mL 0,155M Natriumhydroxid.
a. Hvor i molekylet sidder det H-atom, der afgives som hydron ved reaktionen ?
b. Reaktionskemaet for titreringsreaktionen.
c. Hvor stor en stofmængdekoncentration af mælkesyre i prøven ?
Er der nogen som kan hjælpe ? Ville være rigtig lækkert, sidder virkelig fast i det...
Hilsen
Louise Nyrnberg, Slagelse...
Mælkesyre findes i sur mælk. Formlen for mælkesyre er CH3CH(OH)COOH.
En prøve på 18,5mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,25 mL 0,155M Natriumhydroxid.
a. Hvor i molekylet sidder det H-atom, der afgives som hydron ved reaktionen ?
b. Reaktionskemaet for titreringsreaktionen.
c. Hvor stor en stofmængdekoncentration af mælkesyre i prøven ?
Er der nogen som kan hjælpe ? Ville være rigtig lækkert, sidder virkelig fast i det...
Hilsen
Louise Nyrnberg, Slagelse...
Svar #1
24. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Mælkesyre er en carboxylsyre. Protonen (syrebrinten) kommer derfor fra denne gruppe.
Når du fjerner denne proton får du en syrerest, der i dette tilfælde hedder laktat.
Ved ækvivalens er mængden af base (i mol) = mængden af syre (i mol).
Hvis volumen af syre er Vs og Volumen af base er Vb gælder at:
Vs*Cs = Vb*Cb
hvor C er den molære koncentration af henholdsvist syre og base
Når du fjerner denne proton får du en syrerest, der i dette tilfælde hedder laktat.
Ved ækvivalens er mængden af base (i mol) = mængden af syre (i mol).
Hvis volumen af syre er Vs og Volumen af base er Vb gælder at:
Vs*Cs = Vb*Cb
hvor C er den molære koncentration af henholdsvist syre og base
Skriv et svar til: Mælkesyre ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
