Kemi
reaktionskinetik
25. november 2006 af
Misser (Slettet)
Hej!!!
Er der nogle der lige vil hjælpe mig med denne opgave da jeg ikke helt forstår hvordan man skal gøre???
Stoffet 2-methylpropen, C4H8 reagerer med vand ved en additionsreaktion.
Opskriv reaktionsskemaet med strukturformler og angiv det systematiske navn for det dannede produkt?
Har ikke rigtif nogle idé om hvordan man skal gøre, sp det ville være dejligt hvis nogle vidste det.
På forhpnd TAK
Er der nogle der lige vil hjælpe mig med denne opgave da jeg ikke helt forstår hvordan man skal gøre???
Stoffet 2-methylpropen, C4H8 reagerer med vand ved en additionsreaktion.
Opskriv reaktionsskemaet med strukturformler og angiv det systematiske navn for det dannede produkt?
Har ikke rigtif nogle idé om hvordan man skal gøre, sp det ville være dejligt hvis nogle vidste det.
På forhpnd TAK
Svar #1
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)
Da må det jo blive en alkohol der bliver dannet, som så enten er 2,2-dimethylethanol eller
2-methylpropan-1-ol..
du skal bare tænke på, at når det er en additionsreaktion med en alken vil dobbeltbindingen brydes..
2-methylpropan-1-ol..
du skal bare tænke på, at når det er en additionsreaktion med en alken vil dobbeltbindingen brydes..
Svar #2
25. november 2006 af mathon
Stoffet 2-methylpropen, C4H8 reagerer med vand ved en additionsreaktion:
2-methylpropen: CH3-[C-CH3]=CH2
CH3-[C-CH3]=CH2 + H2O --> CH3-[OH-C-CH3]-CH3
2-hydroxy-2-methyl-propanol (også kaldt tertiært butylalkohol)
2-methylpropen: CH3-[C-CH3]=CH2
CH3-[C-CH3]=CH2 + H2O --> CH3-[OH-C-CH3]-CH3
2-hydroxy-2-methyl-propanol (også kaldt tertiært butylalkohol)
Svar #4
25. november 2006 af sapiens (Slettet)
#2 nej, så skulle der være to OH-grupper, og derudover ville man også navngive den anderledes. #3 er på vej derhen, men OH- gruppen er jo helt klart den vigtigste funktionelle gruppe, så navnet bliver:
2-methyl-2-propanol
2-methyl-2-propanol
Skriv et svar til: reaktionskinetik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
