Matematik
Vækstmodeller. Lidt småproblemer
25. november 2006 af
John_bong (Slettet)
f(x)=2,5x+3,1
a) Hvor stor en vækst giver en forøgelse af x- værdien med 3?
Nogle der gerne vil hjælpe mig med denne her?
Rigtig gerne et facit og fremgangs måde.. vil selvfølgelig helst gerne lære det, var der ikke i de 2 timer vi har haft om emnet, men har læst i bogen og lavet nogle mindre opgaver..
På forhånd mange tak!
a) Hvor stor en vækst giver en forøgelse af x- værdien med 3?
Nogle der gerne vil hjælpe mig med denne her?
Rigtig gerne et facit og fremgangs måde.. vil selvfølgelig helst gerne lære det, var der ikke i de 2 timer vi har haft om emnet, men har læst i bogen og lavet nogle mindre opgaver..
På forhånd mange tak!
Svar #1
25. november 2006 af mathon
f(xo) = 2.5xo + 3.1
f(xo+delta_x) = 2.5(xo+delta_x) + 3.1
f(xo+delta_x) = 2.5xo + 2.5delta_x + 3.1
f(xo+delta_x) = [2.5xo + 3.1] + 2.5delta_x = f(xo) + 2.5delta_x
delta_f(x) = f(xo+delta_x)-f(xo) = 2.5delta_x
f(xo+delta_x) = 2.5(xo+delta_x) + 3.1
f(xo+delta_x) = 2.5xo + 2.5delta_x + 3.1
f(xo+delta_x) = [2.5xo + 3.1] + 2.5delta_x = f(xo) + 2.5delta_x
delta_f(x) = f(xo+delta_x)-f(xo) = 2.5delta_x
Svar #2
25. november 2006 af John_bong (Slettet)
f(xo+delta_x) = 2.5xo + 2.5delta_x + 3.1
Hvorfor = 2.5xo + 2.5delta_x ?
Og mange tak indtil videre.. min bog siger facit bliver 7,5 fandt jeg forresten ud af?
Hvorfor = 2.5xo + 2.5delta_x ?
Og mange tak indtil videre.. min bog siger facit bliver 7,5 fandt jeg forresten ud af?
Svar #3
25. november 2006 af allan_sim
#2.
For en lineær funktion f(x)=ax+b vokser funktionsværdien med a, når x vokser med 1. Derfor vokser funktionsværdien med 3a, når x vokser med 3.
Hvad er a i dit tilfælder? Og hvad bliver så 3a?
For en lineær funktion f(x)=ax+b vokser funktionsværdien med a, når x vokser med 1. Derfor vokser funktionsværdien med 3a, når x vokser med 3.
Hvad er a i dit tilfælder? Og hvad bliver så 3a?
Skriv et svar til: Vækstmodeller. Lidt småproblemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
