Matematik

Trigonometri

25. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan vil i beregne denne?

Hvad vil I bruge?


Med figurens betegnelser gælder i den retvinklede trekant ABC, at c=6 og |AH|=4,8 og |CH| =6,4. Bestem a og b.

På figuren er H midtpunktet på linien |CB|, som er gunrdlinien.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af ibibib (Slettet)

Hvilken vinkel er den rette, det kan da ikke være C.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2006 af mathon

#1 fortsat

da c er den længste side i den retvinklede trekant ABC, såfremt du da ellers overholder almindelig anvendt "nomenklatur", som er vinkel C=90 grader - her a=2*6.4>6

Svar #3
25. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#1 og :

Hermed link til tegningen:

http://peecee.dk/?id=13706

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af mathon

b^2 = 6.4^2+4.8^2

a^2 = (12.8^2-b^2) = 12.8^2-6.4^2-4.8^2

Svar #5
25. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Hvis jeg skal bruge cos, sin, eller tangens?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2006 af ibibib (Slettet)

Men nu er trekant ABC jo ikke retvinklet...

Svar #7
25. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#4:

Det er forkert, da det skal være B^2= 6,4^2-4,8^2.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2006 af ibibib (Slettet)

#7 Nej, Mathon har altid ret...
I din trekant er hypotenusen b.

Svar #9
25. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

#4:

Hvordan udregner du a - kan ikke følge dig - ??

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.