Matematik

Differentialligninger

25. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
jeg har en opg. og nogle spørgsmål dertil:

Hvilke af følgende funktioner er løsning til differentialligningen, y``-y=0:

f1(x)=e^x
f2(x)=sin(x)
f3(x)=4e^-x
f4(x)=0
f5(x)=0,5x^2(+1)

Jeg skal differentiere udtrykkene ikke?
Og hvis de er løsning, skal de så give 0, eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af Jakobmp (Slettet)

1, 3, 4

Svar #2
25. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

ja ok... men hvad er fremgangsmetoden?.... den ka jo ikke være som jeg skriver i #0.... for fx. f1 giver jo ikke 0 differentieret... men det gør f4??

Jeg er ikke med på fremgangsmetoden?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2006 af romeo (Slettet)

y=e^x
Y'=e^x

Y''=e^x
sådan
bilver y''-y=e^x-e^x=0
f2(x)=sin(x)
f2(x)'=cos(x)
f2(x)''=-sin(x)
y''-y=sinx(x)+sin(x)=2sinx #0 ikke løsning

f3(x)=4e^-x ---f3(x)'=-4e^-x ----f3(x)''=4e^-x
y''-y=4e^x -4e^x=0

f4(x)=0 f4(x)'=0 --f4(x)''=0

f5(x)=0,5x^2(+1) ---f5(x)'=1x---f5(x)''=1
y''-y=1-0,5x^2(+1)#0
jeg håber at det er klar nu og at du har fået hjælp
så er den ikke løsning til din ligning




Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af romeo (Slettet)

=e^x
Y'=e^x

Y''=e^x
sådan
bilver y''-y=e^x-e^x=0
f2(x)=sin(x)
f2(x)'=cos(x)
f2(x)''=-sin(x)
y''-y=sinx(x)+sin(x)=2sinx #0 ikke løsning

f3(x)=4e^-x ---f3(x)'=-4e^-x ----f3(x)''=4e^-x
y''-y=4e^x -4e^x=0

f4(x)=0 f4(x)'=0 --f4(x)''=0

f5(x)=0,5x^2(+1) ---f5(x)'=1x---f5(x)''=1
y''-y=1-0,5x^2(+1)#0
så er den ikke løsning til din ligning .
jeg håber at det er klar nu og at du har fået hjælp



Svar #5
26. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

Er 2eren så ikke:


f2(x)=sin(x)

f2(x)'=cos(x)

f2(x)''=-sin(x)


y''-y = -sinx(x) - sin(x) = -2sinx

??... eller hvad?

Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.