Matematik

Hjælp til en svær matopg.

26. november 2006 af cs (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave har bakset med den i lang tid, men kommer ikke rigtig videre
cos(sin-1(x))=kvdr(1-x^2)

har prøvet at tage cos-1 på begge sider og får
sin-1=cos-1(kvdr(1-x^2))

så dividerer jeg med cos-1 på begge sider.

(sin-1/cos-1)=kvdr(1-x^2)=tan-1

tan-1=kvdr(1-x^2)

(tan-1)^2=1-x^2

så tager jeg tan^2 på begge sider, men så er det det går galt.
0=tan1^2-tan(x^2)

0=sin^2/cos^2-sin^4 -cos^4

0=sin^2+cos^2 men det stemmer ikke overens med idiotformlen, er der nogen der kan se hvad jeg gør forkert.




Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af romeo (Slettet)


sin-1(x)=cos-1(kvdr(1-x^2)) ----)
sin-1(X)/cos-1(kvdr(1-x^2)=1 her er din fejl
jeg froslå dig at prøve

vi ved at ---)cos(pi/2-x)=sinx
vores ligning er :
sin(x) =cos(kvdr(1-x^2))
bliver cos(pi/2-x) )=cos(kvdr(1-x^2))
pi/2-x=kvdr(1-x^2
så løser du ligning ok

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2006 af romeo (Slettet)

sådan løser du den med at opløfte begge side med 2
(pi/2-x)^2=kvdr(1-x^2 )^2

Svar #3
26. november 2006 af cs (Slettet)

det er jeg med på, men kan ikke se hvordan jeg kan komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2006 af romeo (Slettet)

ok
(pi/2-x)^2= pi/2^2-2*(pi/2*(x)+x^2
og
kvdr(1-x^2 )^2 =1-x^2
så finder du løsning til andengradslign


Skriv et svar til: Hjælp til en svær matopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.